Најновије

ПРЕТЊЕ СМРЋУ: Пајтића желе мртвог!

НOВИ СAД - На новосадским улицама поjавили су се графити мржње против председника Покраjинске владе и лидера ДС-а Боjана Паjтића, а градоначелник Mилош Вучевић наjоштриjе jе осудио таj вандалски чин и наложио Aнтиграфит jединици JKП "Градско зеленило" да их одмах уклоне.
Бојан Пајтић на семинару фондације Фридрих Ебарт (Фото: ЈуТјуб)

Бојан Пајтић на семинару фондације Фридрих Ебарт (Фото: ЈуТјуб)

На фотографиjама коjе су поделили твитераши, како преноси Радио 021, види се да су поред већ постоjећих графита "Паjтић лопов", ноћас дописани и графити "Смрт Паjтићу". "Oвакве, и сличне поруке насилне и дискриминативне садржине, усмерене против било кога нећу дозволити на новосадским улицама. Позивам оне коjи пишу тако недоличне и срамотне текстове да не вређаjу своj град и своjе суграђане. Починиоци таквих недела треба да буду откривени и санкционисани у складу са законом", рекао jе Вучевић у саопштењу. Oн jе истакао да jе Нови Сад био и да ће остати град толеранциjе и град коjи промовише хумане вредности заjедништва, хармоничног живота свих људи без обзира на верске, националне, политичке и било коjе друге разлике. ДС: Надлежни да реагуjу и приведу одговорне Новосадски одбор Демократске странке наjоштриjе jе данас осудио графите коjи позиваjу на смрт председника покраjинске владе и те странке Боjана Паjтића и позвао надлежне да хитно реагуjу и одговорне приведу лицу правде. Новосадске демократе наводе да су "згрожене" графитима, те да позив "на линч" Паjтића представља наjгору и наjсрамниjу поруку до сада. "Mесецима уназад, свакодневно ничу недопустиве поруке мржње на новосадским улицама. Незапамћен говор мржње jасно говори да они коjи мисле другачиjе треба да страхуjу за своj, животе своjе породице и своjих истомишљеника. Данас у Новом Саду више нико ниjе безбедан", наводе демократе у саопштењу. Поручуjу и да ће друштво, уколико не пошаље jасну поруку да jе позивање на смрт друге особе недопустиво и кажњиво наjвишим казнама, пасти на наjважниjем испиту. Новосадски ДС позива надлежне да што пре утврде ко стоjи иза таквих порука,а напомињу да jе Нови Сад покривен видео надзором и да су места на коjима су осванули графити прометна, те да jе лако утврдити починиоце уколико постоjи воља. "Позивамо градоначелника (Mилоша Вучевића) да своjим утицаjем утиче на надлежне да оваке изгреде спрече и омогући рад градским службама попут 'анти-графит' jединице да своj посао раде непристасно и ефикасно, те да поруке мржње обришу чим освану како би се заштитиле породице оштећених, али и наши наjмлађи суграђани", стоjи у саопштењу.
Прочитајте још:Штрбац: НАТО је ударио шамар ХрватимаНЕОУСТАШТВО НА ПРОСЛАВИ ОЛУЈЕ: Млади Хрвати урлају „Убиј Србина!“ (ВИДЕО)
Демократе позиваjу колеге из других политичких партиjа да се у обраћањима политичким противницима не служе говором мржње. "ДС jе поднела наjвећи губитак од свих, желимо да веруjемо да jе од тада наше друштво научило лекциjу. Не поновило се", поручуjу демократе. Демократска странка саопштила jе данас да су графити у Новом Саду, коjи позиваjу на смрт председника покраjинске владе и те странке Боjана Паjтића, jош jедна потврда "тактике режима да сваког неистомишљеника проглашава неприjатељем". "Прво jе у медиjима обjављена 'потерница' за Паjтићем, а затим су осванули графити 'Смрт Паjтићу'. Исти они коjи су прижељкивали социjалну смрт и писали 'Паjтићу лопове' по Новом Саду, сада пишу 'Смрт Паjтићу', прижељкуjући и његову физичку смрт", стоjи у саопштењу ДС. Из те странке тврде да се на таj начин "ствара атмосфера коjа не само да не води помирењу, већ и дизању тензиjа у региону". "Oчигледно jе да режим само говори да дели европске вредности, али да се тако не понаша. Oчигледно jе и да у страху због пада реjтинга прибегаваjу тактици деведесетих. Неће моћи. Неће проћи", пишу демократе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА