Најновије

ЗБОГ УСТАШТВА: Србија упућује демарш Хрватској

БЕОГРАД - Влада Србије упутиће оштар протест званичном Загребу, због проусташких провокација на обележавању годишњице војне акције „Олуја” у Книну, јавила је Радио-телевизија Србије (РТС), што је показатељ да односи са Хрватском бивају све затегнутији.
Хрватска - епицентар неонацизма у Европи (Фото: ЈуТјуб)

Хрватска - епицентар неонацизма у Европи (Фото: ЈуТјуб)

У Книну је синоћ одржан концерт Марка Перковића Томпсона, на коме је више хиљада људи певало његове националистичке песме, а ношене су капе и заставе са усташким обележјима. Омладина је викала „Убиј Србина”, а Томпсон је на позорницу изашао уз усташки повик „За дом”, на шта му је публика узвратила са „Спремни”. Присутнима се обратила и градоначелница Книна Јосипа Римац, која није осудила повике мржње. Раније данас хрватско министарство спољних послова саопштило је да је упутило оштар протест амбасади Србије због паљења хрватске заставе у Београду и да је тражило да се што пре казне одговорни, пренела је агенција Бета. Министарство је саопштило и да изјаве председника Србије Томислава Николића да Хрватска „Олујом” слави победу и дан кад је обновљена држава која је остала од Павелића, а била призната једино од Хитлера, сматра у потпуности нетачном, увредљивом, недопустивом и неодговорном. Подсећамо, Николић је на меморијалној академији изјавио и да "Хрватска није парадом обележила Дан победе над фашизмом и нацизмом, јер не могу против себе". „Помоћник министра Жељко Купрешак је отправници послова амбасаде Србије у Хрватској Боси Продановић поновио како је апсолутно недопустиво да оптужени ратни злочинац (Војислав) Шешељ, с неколицином својих присташа и неометан од стране полиције, јуче поновно, пред Амбасадом Хрватске у Београду, пали хрватску заставу те својим изјавама подсјећа на реторику из деведесетих”, наводи се у саопштењу, наводи агенција Бета.
Прочитајте још:Николић: Хрвати нису обележели Дан победе над фашизмом, јер не могу против себе!(НЕ)МОГУЋЕ: Потпуни раскол између Николића и Вучића!?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА