Најновије

ДНР и ЛНР обележавају прву годишњицу референдума

Једанаестог маја се навршава година дана од када су становници Донбаса, незадовољни државним превратом у Кијеву, изашли на референдум и гласали за независност Доњецке и Луганске Народне Републике.
ДНР и ЛНР обележавају прву годишњицу референдума (Фото: frontal.rs)

ДНР и ЛНР обележавају прву годишњицу референдума (Фото: frontal.rs)

На територији Донбаса је читаве године вођена специјална операција украјинских снага безбедности. Регион се налази на граници хуманитарне катастрофе, али, ипак, ДНР и ЛНР су успеле да за годину дана створе сопствене органе власти, одрже изборе и почну исплату пензија, плата и социјалних давања. У ДНР и ЛНР се појавило легитимно изабрано руководство и шефови парламената. У републикама је проглашена бивалутна зона, а производња и логистика су орјентисани на сарадњу са Русијом. Челници самопроглашених држава су уверени да су за годину дана успели да постигну максимално. Овај датум планирају да обележавају као посебан дан у календару. У 11.00 на централним улицама Доњецка проћи ће представници свих градова ДНР. Планирано је да у празничној поворци учествује око 30.000 људи.
Прочитајте још:УПОЗОРЕЊЕ КИЈЕВУ: Почне ли нови рат, сломићемо кичму украјинској армијиСЛИКЕ РАЗАРАЊА, КРВ, РУШЕВИНЕ, ГЕЛЕРИ: Овако Куманово изгледа после обрачуна са терористима! (ФОТО)Зашто је за Србију важно да Македонија буде одбрањена
Извор:rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА