Најновије

Српска листа: Није Тачи премијер, него Мустафа

Министар спољњих послова Косова Хашим Тачи изјавама у којима унапред одбацује предлог премијера Србије Александра Вучића о дану сећања на жртве ратова у бившој Југославији "трчи пред руду" и заборавља да није он премијер у Приштини, већ Иса Мустафа, саопштила је синоћ Српска листа.
Хашим Тачи (Фото: ЈуТјуб)

Хашим Тачи (Фото: ЈуТјуб)

Српска у саопштењу подсећа Тачија да осим што он није премијер да ни косовска влада није влада његове ДПК већ коалициона влада - ДСК, ДПК и Српске листе и да став око Вучићеве иницијативе коалициони партнери па самим тиме ни Влада Косова још увек нису заузели. "На овај начин министар Тачи може задати непоправљив ударац односима унутар наше коалиције", наводи се у саопштењу Српске листе достављеном агенцији Танјуг. Тачи је јуче изјавио Ал Џазири да је Вучићева иницијатива о успостављању заједничког дана сећања на жртве сукоба на простору бивше Југославије неприхватљива и да сматра да је то релативизација и поновно писање историје. "Не можемо изједначити оне који су подстицали, организовали и починили геноцид с онима који су бранили своје домове. То није људски и не служи помирењу", навео је на друштвеним мрежама Тачи.
Прочитајте још:НЕ ОДУСТАЈЕ ОД НАМЕРЕ ДА СРБЕ ПРОГЛАСИ ГЕНОЦИДНИМ: Суљо закувава преко Амера и Енглеза!ПО УЗОРУ НА ХРВАТЕ: Тачи одбацио Вучићеву идеју зато што „представља релативизацију историје“Јовановић: Србија мора да раскрсти са политиком деведесетих и да поведе процес помирења у региону
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА