Најновије

МУСТАФА: Још нисам одлучио да ли ћу одобрити Вучићу долазак на Косово

Влада такозване државе Косово још није заузела став да ли ће дозволити премијеру Србије Александру Вучићу да дође на Косово да би, како је најавио, Србима у десет већинских српских општина објаснио садржај споразума постигнутих у Бриселу.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је у Бриселу у уторак, 25. августа, након потписивања споразума са званичницима Приштине, међу којима је најважнији онај о Заједници српских општина, најавио да ће у септембру обићи све већинске српске средине - Косовску Митровицу, Звечан, Лепосавић, Зубин Поток, Ранилуг, Грачаницу, Пасјане Партеш, Штрпце, Ново Брдо и Клокот - које ће ући у њен састав, како би српски народ упознао са детаљима тог договора. Саветник премијера, такозване државе Косово Исе Мустафе, Бесник Бериша рекао је да није у могућности да одговори на то питање, и додаје да портпарол Владе такозване државе Косово Арбан Абраши није био доступан за коментар. Влада такозване државе Косово је раније донела одлуку да српским званичницима не дозволи долазак на Косово уколико би разлог посете био политичке природе. Аналитичари кажу да влада нема моћ да заустави посете Вучића чак и када би обављао, како је најавио, политичку активност на Косову.
Прочитајте још:ПРАВОСЛАВНИ ОДГОВОР: Ухапшени браниоци Ваљевске Грачанице певају у полицијској марици (ВИДЕО)Стиже нам још 7.000 миграната
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА