Најновије

Вучић упозорава: Очекујте смене

БЕОГРАД-Иако ће поједини функционери СНС на данашњој седници страначког председништва предложити расписивање ванредних парламентарних избора, лидер напредњака Александар Вучић коначну одлуку о томе донеће крајем септембра.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Најуже руководство СНС заказаће седницу Главног одбора, највероватније, за идућу недељу, а означиће и почетак активног рада свих својих изборних штабова у држави. Премијер Вучић упозориће још једном саборце и државне функционере да прекину са међусобним оптужбама у јавности и подметањима афера и позваће их да се посвете раду. Такође, Вучић ће отворено најавити смене у врху странке на седници напредњачке скупштине у другој половини јануара. Челници СНС расправљаће о свим актуелним политичким темама, па и о односу са социјалистима након објављивања снимака на којима је Ивица Дачић у друштву Родољуба Радуловића - Мише Банане. Очекује се и да на дневном реду Председништва буде и медијска афера "платна картица", чији је актер Зорана Михајловић, као и јавни напади на њу који долазе из напредњачких редова. Ипак, процене високих функционера СНС су да ће после неколико бурних дана привремено бити спуштена тензија до Вучићеве одлуке о ванредним изборима. У међувремену, настављен је сукоб на релацији Ивица Дачић - Борис Тадић. Лидер СДС и бивши председник Србије најавио је тужбу против шефа социјалиста јер је, како саопштавају из Тадићеве странке, изнео бројне неистините и бесмислене оптужбе на његов рачун. Из СПС поручију да размишљају о контратужби. - Будући да су у питању оптужбе које не штете само угледу, већ га Дачић оптужује и за озбиљна кривична дела, Тадић ће поднети тужбу суду. Ово није први пут да Дачић избегава да преузме одговорност за своја дела и да их правда некаквим уценама, пребацујући одговорност на друге - пише у саопштењу СДС. Социјалисти наводе да Дачић размишља да тужи Тадића и ДС, због злоупотребе података из истраге у политичке сврхе и претњи приликом доношења важних политичких одлука, као што је било 2012. године. СПС саопштава и да се Тадић, "када не зна шта ће, вади на необавештеност".

Пакова: Покушај дестабилизације

Објављивање снимака састанка Ивице Дачића са Родољубом Радуловићем делује као покушај појединаца да дестабилизују државне институције, изјавила је Станислава Пак, саветница председника Републике Томислава Николића. - Не видим интерес државе да тај снимак износи у јавност без одговарајућих истражних радњи. Да премијеру Вучићу не одговара сарадња са Дачићем, уверена сам да не би имао никакав проблем да му се захвали и да настави посао самостално или у сарадњи са другом странком. Пакова наводи да представнике претходне власти, у чије време су снимци и настали, треба питати зашто поступак није покренут тада: - Снимци су изашли како би испало да је премијер то наместио. Циљ тог намештања је дестабилизација Владе или наметање нове коалиције са онима који су деценијама незаконито снимали и прислушкивали. Председник очекује епилог и разрешење случаја у институцијама система. Саветница председника каже и да ће Николић подржати сваку одлуку премијера о изборима.

Мирно због Девенторта

По повратку из Емирата, премијер Вучић се први пут, на седници Владе, срео са шефом дипломатије Дачићем после отпакивања афере "Банана". На самом заседању није било речи о тајним снимцима, а можда је томе допринело и гостовање на седници Мајкла Девенпорта, шефа делегације ЕУ у Србији. Према информацијама једног нашег дневног листа Вучић и Дачић су у четвртак разговарали и у четири ока.
Прочитајте још:Миша Банана био у контакту са наjмање 10 политичараСВЕТАЦ КОЈИ ЈЕ ХОДАО МЕЂУ НАМА: Овако нас је учио патријарх Павле!
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА