Најновије

Градоначелници траже од ЕУ акцију по питању миграната

Градоначелници Париза, Барселоне, грчког острва Лезбоса и италијанске Лампедузе позвали су данас у заједничкој колумни владе чланица Европске уније да ураде више како би помогли мигрантима.
Мигранти у парку код железничке станице (фото: Јутјуб)

Мигранти у парку код железничке станице (фото: Јутјуб)

Апел градоначелнице Париза Ан Идалго, градоначелнице Барселоне Аде Колау и председника општина Лезбоса и Лампедузе, кључних тачака уласка миграната на европски континент, објављен је данас у шпанском листу "Паис", пренела је агенција АФП. "Европски градови су спремни да постану уточишта. Државе одобравају статус азиланата, али су градови ти који обезбеђују кров над главом", написали су градоначелници у колумни под насловом: "Ми, градови Европе". "Наше општинске службе већ раде на плановима прихвата избеглица, како би обезбедили храну, смештај и достојанство свим онима који беже од рата и глади. Све што је потребно је помоћ држава", наводи се у колумни. Текст је објављен дан уочи ванредног састанка министара унутрашњих послова ЕУ у Бриселу, сазваног како би се изнашла хитна решења за избегличку кризу без преседана у историји ЕУ. "Тражимо од њих да не окрећу леђа градовима, да слушају плач који долази из њих, потребна нам је подршка и сарадња са државом", истакли су градоначелници. Највећа избегличка криза у Европи од Другог светског рата је поделила "стари континент", при чему Немачка инсистира на обавезним квотама за прихват избеглица у ЕУ, док се томе оштро противе источноевропске земље.
Прочитајте још:Група миграната покушала да уђе у касарну на ТопчидеруВучић: До 2020. године Србија 29. чланица Европске Уније
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА