Најновије

НА КОРАК ДО СВЕТСКОГ РАТА: Амерички генерал најављује наоружавање Украјине!

ВАШИНГТОН - Генерал армије САД-а и први човек ЦИА, Дејвид Петруес, изјавио је да САД могу наоружати Украјину и да у то Украјина не треба да сумња.
Генерал Петруес (Фото: ЈуТјуб)

Генерал Петруес (Фото: ЈуТјуб)

Наоружање би допринело самопоуздању Украјине, каже амерички генерал и истиче да би Вашингтон доставио ракетно наоружање средњег и малог домета украјинској војсци. "Ми смо већ учинили много и помогли украјинској армији. Реч је о помоћи у нелеталном оружју, јачању комуникационих способности, итд. Могли би доставити ракетне системе средњег и малог домета. То не би променило курс рата, али би Украјина имала више самопоуздања." - каже генерал Петруес. Шеф ЦИА истиче да сматра да рат у Украјини ипак може бити решен само дипломатским путем. Изјаве попут ових могу бити "неформалне најаве" следећих потеза Вашингтона, а уколико би Вашингтон заиста одлучио да на овакав начин помаже Украјини, уследила би реципрочна одлука Москве, а то би значило светски рат.
Прочитајте још:АМЕРИКАНЦИ ТРАЖЕ НОВО РЕШЕЊЕ: Јацењуку дани одбројани, ко би могао да га замени?Расмусен хушка рат: НАТО алијанса ће војно поразити Русију
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА