Најновије

Преминуо командант Српске војске Крајине, генерал Миле Новаковић

Бивши командант Српске војске Крајине генерал Миле Новаковић преминуо је јутрос у Бановцима, код Београда, у 65. години.
Миле Новаковић (Фото: ICTY)

Миле Новаковић (Фото: ICTY)

Бивши командант Српске војске Крајине Миле Новаковић је преминуо, пренела је Срна која се позива на речи његовог пријатељаи сарадника Мирка Радаковића. Радаковић је рекао да је Миле Новаковић преминуо изненада, а смрт је констатована у хитној помоћи, на путу за ВМА. Он је навео да ће Новаковић бити сахрањен у мјесту Сурдук, код Бановаца, а да ће јавност бити обавијештена о датуму сахране. Миле Новаковић је од октобра 1992. до фебруара 1994. године обављао дужност команданта Српске војске Крајине. Новаковић је рођен 1950. године у селу Кирин, близу града Вргинмост. За време рата у Хрватској командовао је 4. бригадом ТО Српске Крајине у Вргинмосту, а 1992. године био је командант крајинске бригаде за учешће у операцији “Коридор”. Он је од 1992. до 1994. године био на челу Главног штаба Српске Војске Крајине.
Прочитајте још:ТРЕЋИ СВЕДОК ТВРДИ ДА ФРАНЦУЗ НИЈЕ УБИЈЕН: „Гробари су ломили кафић, али нико није био ни близу Татона кад је пао“Хоће ли Путин „лупати ципелом о сто“ у УН
  Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА