Најновије

ЖИВКОВИЋ: Не правимо нови ДОС

Митинг опозиције "Осветли Србију" одржан у суботу у Нишу био је највећи скуп у овом граду у последњих 10 година. Не заустављамо се и следећа станица је окупљање у Шапцу, изјавио је за Вечерње Новости Зоран Живковић.
Зоран Живковић - лидер Нове странке (Фото: ЈуТјуб)

Зоран Живковић - лидер Нове странке (Фото: ЈуТјуб)

 Ваши политички противници из СНС кажу да сте једва скупили 700 људи... - Наравно да их је било више, али таква је реторика напредњака. Нажалост, ми нисмо у могућности да као они на изборима у Медвеђи, имамо више гласова него што има живих. Јесте ли дефинитивно договорили предизборни савез са ДС? - У пуно општина и градова демократе и Нова су почели разговоре о заједничком деловању и о могућим коалицијама. Одлуке ћемо донети веома брзо, у наредних неколико недеља. Ако постоји добар циљ, људи са добром енергијом, не видим зашто не бисмо радили на окупљању праве демократске опозиције. Да ли је то стварање новог ДОС? - Не, ДОС је био специфичан случај и то се неће поновити. Пре је ово што прави СНС нека врста "патолошког ДОС". Погледајте колико је странака било на изборној листи напредњака, на последњим изборима. Око њих се окупило и "кусо и репато", и онима којима је то 25. коалиција, и оне који су на слободи само због недостатка доказа или застарелости поступка. Кога све видите у том савезу, како кажете, праве демократске опозиције? - Разговараћемо најпре са ДС, а онда и са другима. Верујем да постоје нове снаге, људи који су спремни да инвестирају знање, енергију и да покажу храбрости да се боре за бољу Србију. Неки из ДС, попут Стефановића, противе се да та странка прави коалиције са истрошеним лидерима... - У јавном животу можете да чујете много тога паметног, али и глупости. На грађанима је да одлуче. Наравно да су опозицији потребне свеже снаге, али не мислим да људи који су дуго у политичкој арени, попут мене, треба да оду у пензију у најбољим годинама за политику.
Прочитајте још:ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА БАЈДЕНОМ: Успех Србије важан за САДШешељ: Применити мађарски модел – Орбан је српски пријатељ! (ВИДЕО)Гашић: Србија за партнерски однос са НАТО пактом
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА