Најновије

СРАМОТА: Ухапшен јер се лечио уљем од канабиса

БЕОГРАД - За уље од цветова канабиса верује се да помаже у лечењу канцера, а Зоран Гуглета из Нове Пазове, који болује од рака костију, ухапшен је зато што га је правио.
Уље канабиса (Фото: potnetwork.com)

Уље канабиса (Фото: potnetwork.com)

Гуглета је јуче саслушан и пуштен на слободу, али највероватније ће морати да носи наногицу наредних шест месеци.

Кренуло набоље

- Он се већ седам-осам година безуспешно лечи по клиникама. Прошле јесени је одбио хемију, почео да се лечи уљем од цветова канабиса. Његова породица дала је много новца за лечење и више није имала. Зато је себи скоро засадио канабис, кренуло је набоље и сад му је и та нада ускраћена - наводи се у саопштењу организације Анонимус Србија која подсећа да америчка здравствена комора признаје да канабис уништава ћелије канцера.

И ћерка болесна

- Ухапсити болесног човека и ускратити му лек једнако је убиству, за шта ћемо их сматрати одговорним! Антихумани закон мора се укинути. Да би све било горе, Зоранова ћерка, која се бринула о њему, пре неколико дана је задобила тешке опекотине од гаса који им је у кући експлодирао и Зоран се надао да ће моћи да направи уље и за мелеме - додаје се у саопштењу.

Није први пут

Ово није први пут да се иза решетака нађу они који су уље од канабиса користили у медицинске сврхе, што иначе у Србији и даље није дозвољено. Владимир Јојкић из Србобрана недавно је осуђен на три године затвора због неовлашћене производње дроге. Он је од марихуане покушао да направи уље за мајку, која је боловала од рака, од чега је и умрла.
Прочитајте још:ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА: У Србији ће остати заробљено 50.000 избеглицаАСАД: Истрајни смо, јер није снага само у броју војника, већ и у томе да имате вољу
Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА