Најновије

ВУЛИН: Србија чини све да се мигранти осећају као људи

БЕЗДАН- Министар за рад, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је данас да Србија чини све да се мигранти, где год се налазе на њеној територији, осећају као људска бића. Вулин је на граничном прелазу са Хрватском код Бездана рекао да је у општини Сомбор организован прихватни центар где су активисти Црвеног крста обезбедили храну и воду, а ту су и лекарске екипе.
Вулин (Фото: Принтскрин)

Вулин (Фото: Принтскрин)

“Видите да има пуно деце и организовани смо тако да нико неће имати проблеме са својим и са здрављем деце и наш однос према овим људима, без обзира колико остају у нашој земљи и у ком делу Србије, ни на који начин се неће променити”, рекао је министар. Он је истакао да мигранти знају колико им је Србија помогла и колику су хуманост грађани Србије исказали према њима и нагласио да би све земље на њиховом путу требало да се понашају како се према њима понаша Србија. “Ми смо спремни свим државама да помогнемо саветом и искуством и да им покажемо како су ови људи безбедно и без инцидената били на нашој територији”, рекао је Вулин. Он је навео да је данас желео да се увери у стање наших прихватних центара и нагласио да из оног што је видео може да закључи да смо спремни за све што може да се деси. ”Ни много богатије државе од Србије се нису припремиле да ову ситуацију као Србија, а поготово се на такав начин није понашало њихово становништво као што је према овим људима понаса становништо Србије. Хиљаду километара се ови људи нису осећали као људска бића а овде се тако осећају” искатако је Вулин. Он је нагласио да је поносан на грађане наше земље и на нашу земљу а да тек када се види како друге земље на не тако успешан начин излазе на крај са овим проблемом тек се онда може видети колико значај посао радимо. На граничном прелазу код Бездана налази се и председник општине Сомбор Саша Тодоровић који је рекао да је локална самоуправа од суботе почела припреме за прихват миграната. “Неколико хиљада људи је прошло кроз наш камп који смо организовали у једном старом војном објекту. Само седамдесетак њих је желело ту да се задржи, док су остали после збрињавања кренули даље ка Хрватској”, рекао је Тодоровић. Гранични прелаз код Бездана са Хрватске стране затворен је за саобраћај моторних возила а једино је могуће прећи пешке што мигранти и чине.
Прочитајте још:Лазански – Хрвати ће подићи кинески зид и ставиће електричну струју против азиланата (ВИДЕО)Вучић: Настављамо прихват миграната, не знам зашто је то Загребу проблем
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА