Најновије

СРБИЈА ОКРЕЋЕ ЛЕЂА ЕУ: Београд тражи помоћ од Москве

БЕОГРАД / МОСКВА - Амбасадор Србије у Москви, Славенко Терзић, затражио је од руских власти помоћ за проблем избеглица са којим се суочава Србија.
Москва - опет спашава Србију (Фото: Pixabay)

Москва - опет спашава Србију (Фото: Pixabay)

"Србија је благодарна Русији која помаже, не речима, већ делима." - рекао је Терзић у краткој изјави за руску новинску агенцију РИА Новости. Попут свих кризних питања, тако и проблем избеглица у Европи, неће бити моћи решен без помоћи и утицаја Москве. Подсећамо, сам председник РФ, Владимир Путин, али и други званичници Кремља, у више наврата су оценили да је избеглички талас резултат агресивне политике НАТО чланица, односно, Вашингтона и Брисела. Србија има уникатну позицију у Европи у односу на све земље, када је реч о проблему избеглица. Једина је земља која је, како то СиЕнЕн је објавио, "људски прихватила избеглице". Оно што је апсурд је ситуација у којој Запад хвали Србију због добродошлице избеглицама из Сирије, Афганистана, Ирака и других подручја, а тај исти Запад истовремено затвара своје границе и на све начине стреми избегавању да учини исто. Европска Унија отворено заговара идеју да Србија и Западни Балкан постану центар за пријем избеглица, спроводећи при томе веома агресивно политику затварања граница. Представници српске владе су осудили неадекватан одговор ЕУ у односу на проблем избеглица, а шеф српске дипломатије, Ивица Дачић, поручио је да Србија није сабирни центар и да Србија не жели да буде колетарелна штета, него део решења. Србији је неопходно и хитно стварање  баланса у односу ЕУ и Србије, а то је једино реално изводљиво кроз подршку велике силе. У нашем случају, та велика сила је неоспорно Русија.
Прочитајте још:ПУТИН ЧИСТИ МЕДИЈЕ: Немачки медијски гигант продао све у РусијиМилановић: Хрватска је орао, Србија је муха!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА