Најновије

Сви мигранти без пасоша Сирије морају ван Будимпеште

Постоје незваничне информације да би мађарска полиција све без сиријског пасоша могла да на силу спроведе из Будимпеште. Мигранти би у том случају биле пребачене до прихватних центара у Дебрецину. Осим тога, испред железничке станице у Будимпешти нема промена.
Мигранти и даље блокирани у Будимпешти (Фото: Јутјуб)

Мигранти и даље блокирани у Будимпешти (Фото: Јутјуб)

Осим тога, према речима неколицине Сиријаца, полиција је раније у току дана по околним улицама Будимпеште купила одређене њихове сународнике и одводила их у прихватне центре. Међутим и то, као и информацију о спровођењу свих без сиријског пасоша, нико још није потврдио. У главном граду Мађарске нешто дешава, више полиције је на улицама него претходних дана, а у групама се шетају и по околним улицама.  Нешто се дешава и међу избеглицама, ситуација је напета, чекају шта ће се догодити. Иначе, избеглице су у Будимпешту пристизале читавог дана и сада их је тамо неколико хиљада. Такође, Мађари су испред западне железничке станице одржали протест против владе и у знак подршке мигрантима. Грађани и даље помажу, има људи који сами доносе храну и воду, као и организација које то раде сваког дана.
Прочитајте још:Баш их брига за санкције: Сиријска војска има довољно гаса за своје потребеОВО ЋЕ ЕКСПЛОДИРАТИ КАД ПУТИН ДОЂЕ У УН: Обама добија одговор!
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА