Најновије

Вучић: Отварање прелаза Батровци или контрамере: Сутра хитна седница Владе Србије

Хрватска је од поноћи затворила гранични прелаз Батровци за теретни саобраћај, док се улаз теретних возила из те земље у Србију и даље одвија уз веће застоје. Из Мађарске у Аустрију стиже хиљаде миграната.
Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

Премијер Србије Александар Вучић затражио је од хрватских власти да повуку одлуку о заустављању теретног саобраћаја. У супротном, како је упозорио на ванредној конференцији за штампу, Србија ће предузети правне мере, а ако то не да резултат - повући ће и контрамере. Вучић је, поводом саопштења Европске комисије да се избеглице врате Србији, рекао: "Укинули су шенген, укинули Даблин, а сад би да све пребаце на Србију". "Отворен је гранични прелаз Хоргош, али они и даље све избеглице преусмеравају према Хрватској. Желимо да се то промени", рекао је Остојић, преноси портал "Вечерњег листа". "Технички се гранични пријелази могу отворити за сат времена, али претходно Србија мора да промени политику према којој избеглице преусмерава само у Хрватску", истакао је Остојић током посете Прихватном, шаторском центру у Опатовцу. До сада је у Хрватску ушло близу 30.000 избеглица, у привременом прихватном центру у Опатовцу налази их се тренутно око 2.450, док је око 500 избеглих кренуло према граничним прелазима, подаци су Министарства унутрашњих послова Хрватске.
Прочитајте још:Јанковић препоручио Вучићу и Николићу да смене Гашића и директора ВБАШЕШЕЉ: Тома Николић је направио дете старлети Душици Јевђеновић
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА