Најновије

Дачић: Да помогну и Азија и Медитеран

БЕОГРАД – Проблем миграција постаје глобално питање и његово решавање, као и других глобалних претњи, захтева сарадњу која укључује и наше азијске и медитеранске партнере, поручио је данас први потпредседник Владе Србије, министар спољних послова и председавајући ОЕБС-у Ивица Дачић.
Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Он је, отварајући семинар „Изградња поверења на Корејском полуострву и на Балкану - у потрази за новим приступом и Хелсиншки процес”, истакао да се пред нама одвија масовна миграција људи који траже уточиште од рата, страдања и беде, те да проблем миграција, поред транснационалних и глобалних претњи попут тероризма, организованог криминала и климатских промена, постаје глобално питање. „Решавање ових сложених проблема, који су често међусобно повезани, захтева сарадњу - укључујући и наше азијске и медитеранске партнере. Због тога је ОЕБС-ов концепт свеобухватне безбедности важнији него икад”, поручио је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова Србије. Он је указао да Србија ове године председава ОЕБС-у у условима највеће кризе од завршетка Другог светског рата - кризе у Украјини, а да се истовремено српско председавање одвија у години када се обележава 40-годишњица од потписивања Завршног акта из Хелсинкија. Према Дачићевим речима, ОЕБС је на Западном Балкану играо значајну улогу у пружању подршке свеобухватним реформама, као и процесу помирења и сарадње у региону.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ ПОРУЧУЈЕ: Срби, престаните да купујете хрватску робу!ШАМАР СРБИЈИ – ЕУ НАСТАВЉА СВОЈЕ: Имамо право да затварамо границе!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА