Најновије

Додик: Хрватска крши све међународне споразуме

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик каже да је хрватска блокада теретног саобраћаја на граници са Србијом кршење свих релевантних међународних споразума о кретању робе и капитала, што је направило огромну штету Србији, али и Републици Српској.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Он каже да је Хрватска потпуно блокирала границу, преноси Танјуг. "Неприхватљиво је да Хрватска на тај начин утиче на робну размену и привредне активности у региону", оценио је Додик, а пренели су бањалучки медији. Председник Републике Српске је истакао да избеглички и мигрантски проблем није проблем Србије, која, као транзитна земља, трпи огромне притиске и због дневног боравка тих људи. "Неприхватљиво је и непримерено да се једна држава чланица ЕУ на овакав начин обрачунава са тим питањем, имајући у виду чињеницу да и сама Европа није успела да направи ниједан договор унутар себе о овом проблему", рекао је Додик. Нагласио је да је колатерална штета која се наноси привреди у целини у региону апсолутно непотребна и "иде на терет потеза који је учинила Хрватска". "И Република Српска трпи огромну штету, имајући у виду да је велики транзит робе из Србије, и не само Србије, усмерен преко Хрватске за Републику Српску, и то доприноси огромним губицима које имамо и зато је потребно то питање што пре решити и довести стање у нормалу", рекао је Додик. Закључио је да Хрватска, шта год имала за разлог, не може да објасни спречавање протока робе и да то повезује са мигрантском кризом.
Прочитајте још:ХРВАТИ УДАРИЛИ НА ИЗБЕГЛИЦЕ: Повређено двоје деце!ИДЕ ТО УЗ НАТО: Сајентолози опсели Црну Гору – прва мета деца!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА