Најновије

ХРВАТИ УДАРИЛИ НА ИЗБЕГЛИЦЕ: Повређено двоје деце!

ОПАТОВАЦ - Хрватска полиција данас је применила силу према избеглицама и, у кампу Опатовац, употребила сузавац.
Животе! (Фото: ЈуТјуб)

Животе! (Фото: ЈуТјуб)

Током сукоба повређено је неколико људи, а двоје деце је попрскано сузавцем и налазе се у амбуланти хрватског Црвеног крста, подаци су иницијативе "Добродошли" чији волонтери прикупљају на терену у Опатовцу. Иницијатива је, како се наводи апеловала на хрватско Министарство унутрашњих послова да што јасније и правовремено дели информације потребне избеглицама. "Недостатак информација, уз накупљени стрес и трауму људи који већ недељама покушавају да стигну до жељених одредишта у Европи доводе до протеста избеглица и стварања ужарене атмосфере, па Иницијатива сматра да треба учинити све што је могуће како би се сукоби и примена силе предупредили", преноси Н1. Волонтери такође апелују и да се отворе нови прихватни центри. Потпредседник хрватске владе и министар унутрашњих послова Ранко Остојић боравио је данас у прихватном центру у Опатовцу одакле је позив за заједничко европско решење кризе повезане са избеглицама, којих је у протеклих недељу дана у Хрватску ушло око 44.000. Највећи прилив избеглица и даље се очекује на подручју Товарника и Илока, а у привременом прихватном центру Опатовцу налази се око 2.900 миграната који се организовано превозе до граничних прелаза.
Прочитајте још:ОПАСАН ПРЕВАРАНТ ХАРА БЕОГРАДОМ: За пар сати однео пола милиона евра!ИДЕ ТО УЗ НАТО: Сајентолози опсели Црну Гору – прва мета деца!
Деманти хрватске полиције Међутим, портпаролка полиције Јелена Бикић, тврди да полиција није употребила сузавац како би смирила мигранте у прихватном центру у Опатовцу, већ бибер-спреј, пренела је Хина. Она је навела да је у једном тренутку, приликом уласка миграната у аутобусе, почело нагуравање, а како су уз гвоздену ограду која је делила аутобусе од миграната била деца, полиција је употребила бибер-спреј, који је дошао у додир с очима неколико деце којима је пружена медицинска помоћ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА