Најновије

ПРОБАЈТЕ: Кућна терапија - рефлексологија

Притисак на одређену тачку стопала, шакe, лица или других делова тела може да доведе до ослобађања од појединих здравстевних тегоба... Код неповерљивих, ова реченица најчешће изазива сумњу. Код других се обично јавља радозналост и жеља да то провере. А управо овим начином лечења се бави рефлексологија, древна источњачка холистичка наука, призната и од званичне медицине.
Пробајте! (Фото: Pixabay)

Пробајте! (Фото: Pixabay)

Рефлексологија може да се примењује и у кућним условима. Прво треба потопити стопала у млаку воду са кашиком морске соли. После пет минута топлим пешкиром осушити лево стопало и почети масажу. Масажа се изводи гњечењем од врхова прстију према пети. На пети се зауставити и притискати палцем њен средишњи део. Затим померити палац ка унутрашњој страни стопала, тачније на ивицу пете. Притиском на ту важну тачку третира се бешика и елиминише вишак течности. Затим се спиралним покретима креће унутрашњом страном према врховима прстију. Масажа се наставља тако што се прво кружним покретима масира средишњи део палца, а затим благо извуку сви прсти понаособ да би се ослободили притиска. Онда се са оба палца руку благо масирају јастучићи, где су рефлексне зоне срца и плућа. Од јастучића се наставља благо спуштање према њиховој средини где се налази соларни плексус. Након масирања ове тачке спуштање се наставља спиралним покретима до тачке бешике и тиме је круг на левом стопалу завршен и пут за проток енергије је ослобођен. Затим се прелази на десно стопало. На његовој спољашњој страни ради се дебело црево, које ту почиње а завршава се на левом стопалу. Креће се, наравно спиралним покретима, од ивице на горе, до средине табана, а онда ка његовој унутрашњој страни, све до тачке бешике. Уколико су у организму присутни токсини, приликом притиска ових тачака, врло често се осети бол. Иначе, осим дебелог црева које почиње на десном, а завршава на левом табану, тачке свих других органа постављене су симетрично на оба табана.
Прочитајте још:СКРОЗ ГОЛЕ ТАМАРА И ЈЕЛЕНА: Ево како су се старлете дружиле у туш кабини (ФОТО +18)ЖЕНЕ: Зашто нас привлачи веза са ожењеним мушкарцем?
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА