Најновије

ЗБОГ ЈЕДНЕ РЕЧЕНИЦЕ: Отпужена Марин Ле Пен - суде јој 20. октобра!

ПАРИЗ - Марин Ле Пен, председница француске странке "Национални Фронт" и посланица у Европском парламенту, отпужена је за дело ширења расне нетрпељивости.
Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Она ће изаћи пред судију у суду у Лиону 30. октобра, наводе француски медији. Ле Пенова је пре пет година упоредила уличне молитве Муслимана са окупацијом из времена Другог светског рата. "Ми можемо рећи да је реч о окупацији, јер је реч о заузимању територије. То је окупација и заузимање дела наше земље, наших квартова... Разуме се реч је о окупацији без наоружања, о окупацији у којој делују религијски закони." - каже Ле Пенова коментаришући предстојеће суђење и бранећи своју реченицу од пре пет година. Кривичну пријаву против Ле Пенове су поднеле невладине организације које се баве правима мањина, те представници неколико муслиманских заједница. Иначе, у француским градовима није необично видети припаднике исламске вероисповести да обављају своје молитвене ритуале на улицама, односно, они "клањају" на улицама и реч је обично о групи верника. Овоме се противе многи грађани у Француској, а на својеврсан начин је такво улично "клањање" постало и туристичка атракција у Паризу и многим другим француским градовима.
Прочитајте још:СПЕЦИЈАЛНО ЗА МЕРКЕЛОВУ: Овим ће Москва сравнити Берлин! (ВИДЕО)УСТАНАК НА КРИМУ: Татари против Москве – Крим је Украјина!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА