Најновије

Неле Карајлић: За све међуетничке сукобе крив је трећи фактор

 У свим међуетничким сукобима на свету незаобилазан је трећи фактор, изјавио је Ненад Јанковић, познатији као др Неле Карајлић.
Неле Карајлић (Фото: ЈуТјуб)

Неле Карајлић (Фото: ЈуТјуб)

Карајлић, који је композитор, глумац и писац, учествовао је на Филозофском факултету у Косовској Митровици на трибини “Иста земља различити корени”, на којој је говорио, између осталог, о религији, комунизму, рокенролу, осамдесетим годинама прошлог века и свом родном граду Сарајеву. “Где год да су међуетнички конфликти на планети, увек постоји један заједнички садржалац без обзора да ли су то племнена у Африци, Исток, Индија, Босна, међусобни религиозни обрачуни, увек као главни фактор стоји, односно најмањи заједнички садржалац је, трећу фактор”, рекао је он. Трећи фактор увек постоји, никада се није десио сукоба а да није било трећег фактора, трећи фактор је тај који кроз историју мути воду и ми то захваљујући избегличкој кризи видимо уживо, рекао је Карајлић. “Двадесет година гледамо једну те исту причу у којој Запад, желећи да иде ка Истоку са грамзоивошћу капитализма који га покреће, прави одређене неуралгичне тачке на местима где постоје мултиетничке средине, односно заједнице које су супростављене. Тако је било раније, тако је и сада”, рекао је Карајлић. Данас имамо фантастицан пример врхунског цинизма, када видимо на који начин се Запад обраћа избеглицама са блиског Истока и из Африке, као да су заборавили да су тамо увек неки сукоби, рекао је он. Карајлић је минулих дана боравио на Косову и Метохији, а организатор његовог гостовања били су Дом културе у Грачаници и ТВ Мост из Звечана. Карајлић је вечерас искористио прилику да говори и о својој књизи “Фајронт у Сарајеву”, чије је примерке потписивао онима који су присуствовали вечерашњем догађају на Фиолозофском факултету.
Прочитајте још:Ђоковић: Сваким даном сам све више поносан на свој народХрватски амбасадор одбио да прими протестну ноту Србије
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА