Најновије

НОВИ ПОТЕЗ ОКУПИРАНЕ СРПСКЕ ПОКРАЈИНЕ ЈЕ ШАМАР ЗА АМЕРИКУ: Није им све ишло по плану, надају се Трамповом одласку!

„Увођење додатних мера реципроцитета према Србији од стране Приштине, представља шамар Сједињеним Америчким Државама и Гренеловој иницијативи, али и покушај да се дезавуише процес договора са Србијом“, рекао је за Косово Онлајн аналитичар проф. др Дејан Милетић.

Аналитичар проф. др Дејан Милетић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да иза таквих поступака стоје неискрене намере албанских политичара и покушај да се одложи дијалог, да се сачува „статус кво“ и притисне Србија да призна независност своје окупиране покрајине, што она никада неће урадити.

– Ово је само потврда наших сумњи да на простору Косова и Метохије албанско руководство нема искрене намере када су у питању разговори и преговори. Они по сваку цену желе да дезавуишу процес обнове дијалога, будући да чекају одлазак Доналда Трампа и да за њих то представља жељено стање, у ком ће имати САД у пуном капацитету на својој страни – бар се тако надају. Због тога ће учинити све што је потребно да онемогуће наставак дијалога – сматра Милетић.

Према његовом мишљењу, и од нове владе која би требало ускоро да буде формирана у лажној држави, не може се очекивати много боље. Милетић сматра да ће и та влада, као и ова, бити нестабилна, са танком подршком и довољно ће бити да једна партија престане да подржава владу па да поново наступи нестабилност.

– Они не само да немају добре намере и не желе обнову дијалога него немају ни капацитет институција да поштују договоре. Једино што опстаје на (тзв.) Косову је хроничан криминал и корупција која је узела маха. Јасно је да ту нема ни трагова од владавине права, то је све једно фингирање и покушај да се остваре геополитички интереси других а не да се заштити интерес народа на (тзв.) Косову. Једини прави пут је да се Албанци призову памети и да са Србијом и Србима постигну договор и компромис – закључује овај аналитичар.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је Лајчак подвикнуо Приштини.

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА