Најновије

Меркелова: Косово, Црна Гора и Албанија...

БЕРЛИН - Немачка канцеларка Ангела Меркел и премијери 16 немачких савезних држава договорили су мере које би требало да повећају ефикасност напора те земље у прихватању прилива избеглица, укључујући проглашавање Косова, Црне Горе и Албаније "безбедним земљама порекла".
Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Меркелова је рекла да ће Косово, Црна Гора и Албанија бити проглашене "безбеднима" у склопу напора да се смањи прилив људи са тих подручја, пренела је агенција АП. Договор канцеларке и премијера 16 савезних држава, такође, предвиђа да новчана помоћ која се исплаћује придошлицама у центрима за прихвате, где ти људи прво стижу, буде претворена у неновчане повластице. Немачка савезна влада је обећала да ће поделити терет већег дела финансијског ризика прилива избеглица, чиме ће ублажити терет општинских власти и власти савезних држава. Влада је пристала да следеће године савезним државама да око четири милијарде евра како би им помогла да се изборе са рекордним приливом избеглица, односно за покривање трошкова смештаја и бриге за избеглице и азиланте, према ранијем обећању о давањима од три милијарде евра. Меркелова је након састанка са челницима савезних држава изјавила да ће централна влада плаћати државама 670 евра месечно за сваког азиланта којег прими.
Прочитајте још:Кремљ не коментарише „информације” да ће Русија сама ратовати против Исламске државеБУЈИЦА НОСИЛА ВОЗИЛА: Незапамћено невреме погодило грчко острво Скопелос (ФОТО, ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА