Најновије

Мило против СПЦ

ПОДГОРИЦА - Мило Ђукановић, председник црногорске владе, изјавио је да постоје "одређене структуре" које никако да разумеју нову реалност у држави, као што је случај са Српском православном црквом.
Мило Ђукановић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Мило Ђукановић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

- Савршено могу разумети да је СПЦ имала свој став о политичким питањима и да их има и данас, али не разумем када се то агресивно намеће и злоупотребљава, а поготово када се тиме манипулише у вршењу верске службе - рекао је Ђукановић на трибини о НАТО одржаној у Никшићу. - Сматрам да би верску службу требало обављати онако како је то канонски предвиђено, а да сваки грађанин, укључујући и онога који носи мантију има право на политички став. Но, често имамо манипулацију и како сам схватио добар део СПЦ има неповерење према независности Црне Горе. Не разумем како један део њих и даље схвата да је то питање ад акта. Црна Гора је независна и то је непроменљиво. Држава не жели да се меша у верска питања, али начин на који то поједини људи из врха СПЦ тумаче је нешто на што не можемо пристати. Ђукановић мисли да нацрт Закона о слободи вероисповести третира питање власништва црквене имовине. - За све што је ваше морате имати документа и нико вам неће одузимати. Ми не желимо да отимамо храмове било коме. Храмови су врло често подизани добровољним приходима мештана и они њима припадају. Ова власт је вратила имовину као и девизну штедњу - рекао је Ђукановић.
Прочитајте још:ПУТИН: Русија се противи рушењу Асадове власти у СиријиМедведев: Русија не намерава да напусти европски континент
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА