Најновије

ПРИЗНАЛИ: Ако их Руси ударе - Исламска држава ће нестати!

САД - Утицајни амерички лист "The National Interest" је објавио текст у којем анализира руско наоружање и пружа закључак да ће џихадисти бити уништени уколико Русија буде учествовала у операцији против Исламске државе.
Исламска држава (Фото: ЈуТјуб)

Исламска држава (Фото: ЈуТјуб)

Амерички лист даје преглед моћног руског наоружања које би могло бити највероватније употребљено против џихадиста. На првом месту је Сухој-25, пише The National Interest и додаје да поред ракета и авио-бомби, авиони Су-25 поседују и митраљезе који би на терену могли бити изузетно опасни за џихадисте. Даље, ту су врхунски обучени пилоти на хеликоптерима Ми-24. Хеликоптери Ми-24 се називају "летећим тенковима", наводи лист. Борбена возила БТР-82А су изузетни на терену, јер представљају спој мобилности и снажне ватрене моћи. Уколико Русија нападне и користи ова борбена возила, Исламска држава ће имати веома озбиљне проблеме, пише амерички лист. На четвртом месту, The National Interest наводи дронове којима би Русија спроводила различите операције, како на нивоу обавештајног рада, тако и директних напада. И на петом месту, амерички лист набраја Спецназ, врхунске специјалне јединице руске армије, за који каже да ће бити уведени на фронт нешто касније, интензивирањем борби и све већим укључивањем Русије у ратне операције. Амерички лист оцењује да би Русија користећи свој војни арсенал у потпуности могла уништити Исламску државу.
Прочитајте још:ПРОРОЧАНСТВО НАЈЏЕЛ ФАРАЏА: У Европи почиње грађански рат! (ВИДЕО)Вагенкнехт: Не шаљите НАТО авионе на Балтик – то је безумље!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА