Најновије

Брисел покреће истрагу против хрватског премијера!

Јоханес Хан, европски комесар за проширење, изричито је јуче поручио хрватском премијеру Зорану Милановићу да ЕУ нема о чему с њим да преговара, те да Хрвати морају хитно да отворе границу. А на рачун Милановића стигао је јуче још један хладан туш, и то директно из седишта Европске комисије, која је најавила истрагу због кршења Споразума о стабилизацији и придруживању. Хрватски премијер је подвио реп и јуче отворио границу са Србијом.
Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

Хан је, иначе, на јучерашњој заједничкој конференцији за новинаре с премијером Србије Александром Вучићем, с којим је раније јуче обишао прихватни центар за мигранте у Шиду, рекао да не жели да крије да је веома забринут због ситуације на српско-хрватској граници. "Мислим да ту нема о чему да се преговара. Проблем се може решити једино подизањем блокаде. Тачно је да је у шенгенској зони могуће увести одређене привремене контроле граница, али те мере морају бити умерене и сразмерне. Мере хрватске владе нису пропорционалне, него дискриминаторне", нагласио је Хан. Говорећи о непримереним изјавама хрватског премијера Зорана Милановића да су Срби варвари, известилац каже да му се не свиђа такав начин говора. "Не свиђа ми се ни приватно, а тако нешто посебно не подржавам на државничком нивоу. Зато тражим од свих да разоружају свој говор. Мислим да је то неприхватљив језик између припадника народа, а нарочито држава", нагласио је Хан, додајући да не може само једна земља да сноси терет и да буде жртва само зато што је земља транзита. "Нисте сами, ви сте Европљани и треба заједно да радимо. Не треба да подижемо нове границе", закључио је Хан.
Прочитајте још:Протест ДСС и Двери: Зауставите продају ТелекомаДС НАЈАВЉУЈЕ ХАОС ЗБОГ УГОВОРА: „Београд на води“ је омча на врату грађана
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА