Најновије

Највећа џамија у Западној Европи у пламену

Избио је пожар у највећој џамији у Лондону, која важи и за највећу у Западној Европи. Око 70 ватрогасаца стигло је да гаси пожар у џамији Бајтул Футух у Лондону, у јужном делу града. Око половина приземља захваћен је ватром, а пожар се онда проширио и на први спрат
Џамија у Лондону (Фото: Принтскрин твитер)

Џамија у Лондону (Фото: Принтскрин твитер)

Један мушкарац, стар око 40 године, превезен је у болницу због удисања велике количине дима. Дим се могао видети километрима далеко, а полиција је морала да затвори део Лондон роуда и саветовала је возаче да избегавају четврт у којој се налази. Представник ватрогасне службе рекао је да је на лицу места 10 возила са 70 ватрогасаца. "Можемо да кажемо да је реч о великом пожару", рекао је он. Према његовим речима, још је рано да се говори о узроцима пожара. Џамија Бајтул Футух завршена је 2003, а њена изградња коштала је, према извештајима, око 5,5 милиона фунти. За ту џамију се верује да је највећа у Западној Европи са капацитетом да прими до 10.000 људи.  
Прочитејте још:ОВО ЋЕ ЗНАЧИТИ НОВУ ЕРУ: Евроазијски Савез жели Норвешку као чланицу!НЕСРЕЋА ИЛИ ОПОМЕНА: Број жртава стампеда на хаџилуку расте! (ВИДЕО)
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА