Најновије

ОВО ЋЕ ЗНАЧИТИ НОВУ ЕРУ: Евроазијски Савез жели Норвешку као чланицу!

МОСКВА - Норвешка би могла бити озбиљније разматрана као будућа чланица Евроазијског економског Савеза (ЕЕС), рекао је Тимур Сулејменов, министар економије и финансија ЕЕС, у интервјуу за норвешки лист Финансависен.
Тимур Сулејменов (Фото: eurasiancommission.org)

Тимур Сулејменов (Фото: eurasiancommission.org)

Сулејменов каже да би Евроазијски економски Савез пожелео добродошлицу Норвешкој као новој чланици. "Волели би смо да Норвешка буде нова чланица. Желим да истакнем да су у чланство недавно ступили Јерменија и Киргистан, а да тренутно немамо планове за експанзију." - каже он. Споразум о оснивању Евроазијског економског Савеза је потписан 29. маја, 2014. године, а на снагу је ступио 1. јануара 2015. године. Оснивачи су Русија, Белорусија и Казахстан. Тренутно има пет чланица. Поред оснивача, нове чланице су Јерменија и Киргистан. Сулејменов је истакао да нема конфликта између Европске Уније и Евроазијског економског Савеза. "Разумем да се може стећи такав утисак због Украјине, али на пољу економске сарадње, трговине и инвестиције, ми тежимо мирном суживоту." - каже Сулејменов. Подсећамо, Виктор Јанукович, тадашњи председник Украјине, договорио је споразум са Европском Уније, а истовремено се пријавио као члан са статусом посматрача у Евроазијском економском Савезу, желећи да успостави сарадњу Украјине на оба курс неутрално, а то је довело до масовних протеста у новембру 2013. године, односно, до Евромајдана. Норвешка није чланица Европске Уније. Норвешка је чланица Европске економске зоне и чланица НАТО алијансе. Норвешка се званично противила увођењу санкција Русији.
Прочитајте још:У Украјини направљени нови хелихоптери (ВИДЕО)ПРЕД ОВИМ ПРОРОЧАНСТВОМ ЏИХАДИСТИ ДРХТЕ: Антихрист ће се појавити на земљи између Сирије и Ирака!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА