Најновије

НАТО У СТРАХУ: Столтенберг тражи разговор са Русијом да би се избегао било какав "инцидент или несрећа"

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да је спреман да са Русијом разговара о Сирији и указао на неопходност координације да би се избегао било какав "инцидент или несрећа" између руских снага и снага предвођених САД, које се боре против Исламске државе.
Јенс Столтенберг (Фото: РИА Новости)

Јенс Столтенберг (Фото: РИА Новости)

Столтенберг је рекао да је "још рано да би се утврдило" какви су планови Русије у Сирији, али је навео да је Москва у тој земљи повећала војну присутност. - Наравно, неопходно је обезбедити да не дође до неког инцидента или несреће - казао је Столтенберг, истичући да је неопходно и обезбедити да руско присуство не угрози напоре коалиције у борби против Исламске државе. Столтенберг је у интервјуу Ројтерсу, уочи 70. заседања Генералне скупштине УН у Њујорку, позвао Русију да "преузме конструктивну улогу у борби против Исламске државе". Генерални секретар Алијансе је поручио да подржавање сиријског председника Башара Асада "не представља конструктиван доприност за изналажење решења". Коментаришући што су француске ваздухопловне снаге по први пут извршиле ваздушне ударе на положаје Исламске државе у Сирији, Столтенберг је казао да "поздрваља напоре свих савезника НАТО у борби против Исламске државе". Столтенберг је рекао да је охрабрујуће што се прекид ватре углавном поштује на истоку Украјине, али је навео да је "веома опрезан по питању спекулација о могућим везама Украјине и руског присуства у Сирији".
Прочитајте још:Зашто ће Асад из рата изаћи као победник?Лукашенко прозвао Запад: Зашто покушавате да збаците председника с власти?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА