Најновије

Патријарх Иринеј: Kaтолички клир је учествовао у најгнуснијим делима над Србима, још није време за посету Папе

Патријарх српски Иринеј посетио је српску дијаспору на северноамеричком континенту и том приликом дао ексклузивни интервју дневном листу "Вести". Патријарх је новинарима "Вести" рекао шта мисли о евентуалној посети Папе Србији.
Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

- То питање доласка папе у Србију одавно се поставља. Папа је државник. Поред тога што је глава цркве, он је и глава државе Ватикана. Њега као државника наша држава може да позове увек, ми се у то не мешамо, али оно што се нас тиче, сматрамо да за сада, није прилика да папа посети нашу цркву. Ми као Црква не бисмо имали ништа против, нама би чак била и част да примимо папу, али имамо у виду огроман број нашег народа који је из Хрватске протеран, а неки и данас живе као избеглице у тешким условима. За време Другог светског рата страшне трагедије су се догодиле на тим просторима, чак је велики број њиховог клира узео учешћа у најгнуснијим делима над нашим народом. Ми смо били једна црква до половине 11. века и имамо много заједничког. Камо среће да смо ближи једни другима, јер на оном заједничком треба да градимо заједницу од које сигурно не би било штете, него користи, али сматрамо да још није време за такву посету - рекао је Иринеј.
Прочитајте још:ДОКТОРКА ОБЈАСНИЛА: Ево Срби како ћемо и када постати национална мањина у Србији (ВИДЕО)Вучић ударио камен темељац за „Београд на води“: Очекујемо да Београд у наредних десет година престигне Будимпешту
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА