Најновије

ПУТИН У УН: Лицемерно је доносити резолуцију о борби против тероризма а не говорити о каналима њиховог финансирања !

Председник Русије Владимир Путин оптужио је западне земље да су под плаштом доношења промена и реформи на Блиски исток и север Африке донели уништење и страдање.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

- То су региони нагомиланих проблема. Нормално је да људи желе промене, али како се оне постижу? Уместо реформама и напретком оне се постижу разарањем и страдањем. Питао бих оне који су изазвали ту ситуацију "Господо, да ли сте свесни шта сте урадили", али они неће одговорити - рекао је Путин. Путин је рекао да десетине хиљада милитаната ратује на страни Исламске државе. - Ту су и некадашњи ирачки официри који су остали на улици после окупације њихове земље која је нападнута супротно међународном праву. Исламска држава није дошла ниоткуда већ је била алат за борбу против секуларних власти. Лицемерно је доносити резолуције о борби против тероризма а не говорити о каналима њиховог финансирања и снабдевања - рекао је Путин. Он је још једном потврдио да Русија помаже легитимну власт Башара ал-Асада у борби против тероризма. Путин је позвао на здружену и кординирану акцију против Исламске државе и других терориста, али да она мора бити заснована на повељи УН. Путин је рекао да акција мора бити усмерена на помоћ властима Ирака и Сирије за борбу против тероризма, а да је потребно помоћи стварање стабилне власти и увођење реда у Либију. Путин је одмах на почетку свог говора све акције које се спроводе а да нису одобрене у УН назвао нелегалнима. - Све акције које заобилази Повељу УН су нелегитимне и супротности са Повељом УН и савременим међународним правом - рекао је руски председник.

Руски председник Владимир Путин у свом говору на Генералној скупштини УН рекао да у Украјини постоји озбиљна геополитичка криза и позвао на поштовање интегритета земље.

- У Украјини се догодио преврат који је био инициран споља - рекао је Путин.

Шеф Русије позвао да се поштују различите земље, а не да се намеће један модел развоја.

- Крај кризе у Украјини је могућ само потпуним спровођењем Минског споразумаа; претње и сила оружја не осигурава интегритет Украјине  - рекао је руски председник.

Прочитајте још:Обама: Русија и Кина су непријатељи САДКИНЕСКИ ПРЕДСЕДНИК: Престаните да малтретирате мале, слабе и сиромашне земље
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА