Најновије

БЛОКАДА ЗА БАЛКАН: Берлин усвојио нови пакет оштрих анти-азилантских мера

БЕРЛИН - Немачка влада је, суочена са рекордним приливом тражилаца азила, усвојила нов пакет мера који између осталог предвиђа пооштравање услова за давање азила мигрантима са Балкана.
Берлин (Фото: Pixabay)

Берлин (Фото: Pixabay)

Берлин је одлучио да Албанију, Косово и Црну Гору прогласи земљама сигурног порекла што би требало да резултира бржом депортацијом тражилаца азила из тих земаља, преноси Танјуг. Мере такође предвиђају смањење новчане помоћи тражиоцима азила и препорука је да се избеглицама пружи помоћ у натури, а не у новцу. Нови закон, о чијем предлогу ће парламент расправљати у четвртак, требало би да ступи на снагу 1. новембра. Међутим, хуманитарне организације критикују предлог мера наводећи да оне озакоњују кршење људских права. Генерална секретарка Амнести интернешенела у Немачкој Селмин Чалишкан упозорила је да тражиоци азила из земаља сигурног порекла можда неће добити праведну процену својих захтева. Немачка очекује до милион избеглица ове године, што је пет пута више него 2014. године.
Прочитајте још:УРНЕБЕСНО: Ивица Дачић у УН одржао говор на енглеском (ВИДЕО)БЛАМ: Погледајте како је водитељка назвала Владимира Путина! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА