Најновије

Борис и Чеда пред изборе заборавили на свађе

БЕОГРАД- Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић не само што је опростио бившем председнику Србије Борису Тадићу, што га је најурио из Демократске странке, већ њихово савезништво које најављују, показује и да Јовановић за Бориса више не мисли да је симбол “подмуклости, неодговорности и безобзирности“.
Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Такође, изгледа и да је Чеда за Тадића од “непристојног човека“, напросто постао пристојан. А пре само 11 година након “одстрела“ Јовановића из ДС-а, под палицом Бориса Тадића, мислило се да ова двојица никада више неће моћи политички да сарађују. Међутим, упућени тврде да им је требало четири године након Јовановићевог одласка из странке да изгладе односе. Помирење је овековечено прво у виду сарадње посланичких клубова "За европску Србију" и ЛДП 2008. године, а ни подршка либерала владајућој већини у Београду, коју су чинили демократе и социјалисти, није изостала. Чеда се у више наврата, и јавно и тајно састао са Тадићем, а 2012. године чак му је предложио подршку у другом кругу председничких избора. Међутим, њихови односи и за те четири године нису били увек најсјајнији, посебно 2011. године. Тада се либерали тврдили да се “највећи губитак ДС огледа у томе што је Тадић ту странку 'очистио' од свих оних који су се више од три пута срели са Зораном Ђинђићем“, а јавно су и прозивали Тадића да распише изборе. У другом кругу, Чеда, међутим није имао дилему коме да пружи подршку. Борис је очекивао Јовановићеву подршку када је напуштао ДС, али Чеда није желео да се меша у дешавања у Крунској, тврде извори Ало. Интересантно је да и Јовановић у фебруару 2014. године тврдио да та странка не може у коалицију са Тадићевом странком. “Дачић и Тадић су мени симбол подмуклости, неодговорности и безобразности, чега је препуна наша политика“, изјавио је тада Јовановић. Ни Тадић до до пре скоро годину дана исто тако није био за сарадњу са Чедом, али се очигледно ствари пред изборе мењају!
Прочитајте још:ПРОТЕСТИ У ПОДГОРИЦИ: Не идемо док не падне МилоВЛАДАН ГЛИШИЋ О РАСЦЕПУ: Професорка из САД удаљила ме од Бошка
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА