Најновије

Двери одговориле Глишићу: Јасно нам је коме смета Јасмина Вујић и зашто!

БЕОГРАД - Напад на једну од најобразованијих, најуспешнијих и најугледнијих Српкиња света не може бити случајан, каже се у саопштењу Двери поводом најновијих оптужби у медијима да је проф. др Јасмина Вујић крива за раскол у овом покрету.
Двери против распродаје Србије (Фото: Двери)

Двери против распродаје Србије (Фото: Двери)

Подсећамо, Владан Глишић, један од лидера покрета Двери, који је дошао у сукоб са Бошком Обрадовићем, актуелним председником Двери, за Курир је изјавио да му је сумњива улога проф. др Вујић, означавајући је као особу која је "растурила покрет". – Она је на Берклију водила катедру, а на том месту није могла да буде без дозволе америчког лобија, тако да је доста чудно да таква особа дође у сам врх странке која се противи америчкој политици – рекао је Глишић и нагласио да је управо она највише утицала на то да не дође ни до каквог помирења између људи који су остали верни Дверима и странке коју Бошко прави, пише лист Курир. Проф. др Јасмина Вујић је један од аутентичних лидера српског народа у расејању, а владајући режим игнорише српску дијаспору и на сваки начин онемогућава бирачко право Срба у иностранству, јер добро зна да је већина њих опозиционо оријентисана и не подржава ову власт, поручују тим поводом из Двери. За њено име везују се небројене активности на пољу духовности, културе и хуманитарног рада широм расејања, а посебно се истиче њена помоћ десетинама српских студената који су долазили у Америку. Овде се јасно види режимски страх од угледа и политичког ангажмана српске дијаспоре и уласка представнка српског расејања у Скупштину Србије. Овдашњи политичари са купљеним дипломама ту онда не би имали шта да траже и грозничаво се труде да то спрече, каже се у саопштењу Двери. Двери наводе различите пројекте којима је проф. др Вујић допринела патриотским политичким снагама, а посебно издвајају иницијативу "Телеком је наш" коју означавају као највероватније највећу ствар која, како кажу, "смета режиму". Јасмина Вујић је један од покретача Иницијативе „Телеком је нашˮ, у којој се окупљају водећи српски стручњаци из различитих области који се противе продаји Телекома, истичу у свом саопштењу Двери. На лични позив Јасмине Вујић више стотина најугледнијих српских академика, доктора наука, професора универзитета и других стручњака потписало је Апел против продаје Телекома, а исто су учинила и водећа стручна удружења у области електроинжењерства и телекомуникација. Можда је ово и главни разлог напада на Јасмину Вујић у режимским медијима, јер неко је преузео обавезу да странцима прода Телеком и сваки отпор мора бити спречен, кажу у Дверима.
Прочитајте још:ВЛАДАН ГЛИШИЋ О РАСЦЕПУ: Професорка из САД удаљила ме од БошкаБорис и Чеда пред изборе заборавили на свађе
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА