Најновије

Кирби похвално о Вучићу

БЕОГРАД - Амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби изјавио је данас да САД желе стабилност у региону западног Балкана и истакао да је премијер Александар Вучић уложио велики труд и показао политичку храброст да се за то створе услови.
Његова екселенција Мајкл Кирби (Фото: ЈуТјуб)

Његова екселенција Мајкл Кирби (Фото: ЈуТјуб)

Кирби, који је био гост серијала SMART Talk Америчке привредне коморе у Србији (AmCham), рекао је да САД желе стабилан регион који то не може да буде уколико не напредује, уколико млади мисле да овде немају будућност и уколико постоји стални одлив мозгова. "Он (Вучић) се труди да такве услове створи овде и мислим да се озбиљно труди да то спроведе", рекао је Кирби. Упитан о односу са српским премијером, Кирби је рекао да се они добро слажу и да сматра да је шеф српске владе вредан и одлучан у томе да је Европска унија пут на којем Србија треба и жели да буде. Према његовим речима, премијер Вучић је један од ретких политичара који је одлучио да учини нешто како би се у Србији поправила економска ситуација. "Годинама овде није било много политичара који су бринули за економију. Мислим да је Ивица Дачић почео тиме да се бави 2013. када је мисија ММФ-а дошла овде...", рекао је Кирби. Према његовим речима Вучић се суочио са значајним изазовима и неке од промена које је донео неопходне су како би се ситуација поправила. "Преузео је неке важне кораке за које је била потребна политичка храброст и то је добро", закључио је Кирби. Серијал SMART Talk окупља истакнуте личности у српском друштву и запослене у компанијама чланицама Америчке привредне коморе у Србији промовишући вредности које чине успешне лидере у пословном и приватном животу. Америчка привредна комора у Србији представља више од 190 америчких, међународних и домаћих компанија које су укупно у Србији инвестирале 14 милијарди евра. Та пословна асоцијација своје активности базира на унапређењу пословног окружења, професионалном усавршавању, едукацији и промоцији својих чланова, као и омогућавању пословних контаката међу чланством.
Прочитајте још:КРИСТИЈАН ПРИЗНАО ШЕШЕЉУ У ОЧИ: Требало је да те убијем снајпером, атентат је наручио…ОБАМА ПОРУЧИО НИКОЛИЋУ: За Србију све што треба!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА