Најновије

Вулин: Од јануара веће пензије

БЕОГРАД – Војни пензионери, у јануару наредне године примиће увећане пензије за проценат који је одредио Уставни суд а почеће да им се, у ратама исплаћује дуг који потиче од 2008, најавио је данас министар Александар Вулин.
Вулин (Фото: ЈуТјуб)

Вулин (Фото: ЈуТјуб)

Он је рекао да ће дугу пензионерима, „који је проузроковала власт Демократске странке” бити исплаћен по моделу сличном „исплати старе девизне штедње' а да ће се влада труди да се то обави у што краћем времену. „До краја ове године пензионери ће добити решења која почињу да се исплаћују у јануару што значи да ће војним пензионерима бити увећане (децембарске) пензије за проценат који је одредио Уставни суд а почеће да им се исплаћује и дуг”, прецизирао је Вулин. Вулин, који је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је рекао и да су „неисплаћивање пензија војним пензионерима проузроковале власти ДС и тадашњи министар одбране Драган Шутановац” . Према његовим речима, све ово непоштовање закона потиче још од 2008. а направљени су дугови који износе више десетина милиона евра. „Ми смо влада која враћа а не прави дугове...и након одлуке Уставног суда одмах смо почели да радимо на превазилажењу овог проблема и да нађемо најбоље решење”, рекао је он. Вулин је напоменуо и да садашња влада „не троши оно што нема и што није зарађено” додавши да смо „најпре морали да опоравимо привреду и да дођемо до новца у буџету који можемо да поделимо”. „На лично инсистирање премијера Александра Вучића, са ММФ смо разговарали о проблему исплате војних пензионера и о уједначавању њихових пензија и исплате оног што им се дугује”, рекао је он.
Прочитајте још:УРНЕБЕСНО: Ивица Дачић у УН одржао говор на енглеском (ВИДЕО)Ђурић: Јовановић да се полије још једном кофом хладне воде!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА