Најновије

НАТО: Војска Косова је њихова унутрашња ствар

Не одлучује НАТО о структури, мандату и мисији Косовских безбедносних снага (КБС), будућност КБС је унутрашња ствар локалних косовских институција, незванично је речено листу “Данас” у НАТО.
НАТО алијанса (Фото: Википедија)

НАТО алијанса (Фото: Википедија)

Поводом тврдње самопрокламованог косовског Министарства спољних послова да је Приштина "добила сагласност НАТО за успостављање оружаних снага" у које треба да се трансформише садашња КБС, у тој војној алијанси кажу да тренутно подржавају развој КБС у оквиру њихове изворне мисије и мандата. "Уколико мандат и мисија ових снага еволуира, Северноатлантски савет ће морати да размотри ниво ангажовања НАТО". На сајту косовског Министарства спољних послова раније је објављена изјава шефа дипломатије Хашима Тачија из Њујорка, према којој је Косово добило сагласност НАТО за формирање оружаних снага Косова и да је за то сада потребна сагласност косовског парламента. "Косово је спремно да успостави оружане снаге Косова, добило је сагласност НАТО у том погледу, и то сада захтева сагласност Скупштине Косова", рекао је Тачи у Њујорку, након разговара са главним замеником помоћника државног секретара Бироа за политичке и војне послове Стејт департмента Тодом Чепменом. Шеф косовске дипломатије и потпедседник владе у Приштини изјавио је и да су успостављање оружаних снага Косова, приступање Партнерству за мир и иницирање политичког дијалога са НАТО-ом приоритети Косова у области безбедности.
Прочитајте још:СНИМАК ЕКСПЛОЗИЈЕ: Овако се српски херој Милан Тепић винуо у небеску Србију! (ВИДЕО)Да заборав не прекрије злочин на Крстовдан 1988. године на Косову и Метохији
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА