Најновије

Путин о зимском гасу за Украјину

МОСКВА - Укупна сума коју ће Украјина бити обавезна да плати за руски гас у зимском периоду достићи ће око три милијарде долара, рекао је данас руски председник Владимир Путин на састанку с члановима владе.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Путин је поручио Украјини да може да преузме преосталу количину гаса за подземна складишта у вредности 500 милиона долара (што је прва транша коју Кијев треба да плати), али онда мора да плати и руске испоруке током целе зиме, а то је око три милијарде долара. Министар енергетике Русије Александар Новак рекао је раније данас новинарима да Гаспром још није добио од Кијева 500 милиона долара аванса за испоруку гаса. Русија и Европска комисија потписале су протокол о испорукама гаса Украјини, а сада је ред на Кијев, указао је Новак. "Лопта је на страни Украјине. Ми смо потписали протокол, Европска комисија такође. У принципу Кијев ништа не спречава да данас изврши уплату на основу тих споразума који су постигнути", казао је министар. Како је Тас јавио раније, 25. септембра је у тространим "гасним" преговорима Русије, Европске уније и Украјине у Бриселу постигнут договор да Украјина од Гаспрома купи око две милијарде кубних метара гаса. У ту сврху Нафтогас је већ наменио око 500 милиона долара. Средства би требало да легну на рачун руске компаније после потписивања свих докумената парафираних у Бриселу.
Прочитајте још:РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА: Русија бије „свету битку“ против џихадиста у СиријиМОСКВА ПОТВРДИЛА: Почели смо авио-ударе у Сирији – уништавамо Исламску државу!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА