Најновије

Сваки грам ове намирнице може да вас угоји (а није шећер)

Шећер је у последње време званично постао кривац за гојазност број један, али најновије истраживање показује да постоји друга намирница које још више утиче на гојење. Заправо, толико утиче на килограме да сваки грам може да вас угоји. Погађате о чему се ради?
Гоји више од шећера? (Фото: pixabay.com)

Гоји више од шећера? (Фото: pixabay.com)

Без обзира на то колико калорија унесете током дана, ако једете превише соли можете да се угојите. Британски научници су открили да сваки грам соли који унесете током дана може да повећа ризик од гојазности чак за 25 посто! Чак и када су у обзир узели количину хране коју особа унесе током дана, со је ипак остала највећи фактора када је гојазност у питању. Истраживање на универзитету Краљице Марије у Лондону, које је водио професор Грахам Мекгрегор, показало је да со негативно утиче на организам и мења начин на који организам апсорбује маст. - Резултати показују да је конзумирање соли највећи фактор за гојазност, независно од количине калорија - објаснио је професор. Испитано је 450 деце и 780 одраслих особа. Резултати, до којих су дошли праћењем исхране и стања урина, указују на то да један додатни грам соли током дана повећава ризик од вишка килограма преко 20 одсто. Ипак, убедљиво најгоре су намирнице које комбинују со, шећер и масти. - Храна коју данас једемо главни је разлог за здравствене проблеме због соли, шећера и масти које додају у индустријском процесу - истакао је професор. Међутим, можда не морате да одмах да избаците со из кухуње. Неки научници сматрају да ова студија не може да буде веродостојна, јер су испитаници сами пријављивали колико су које хране појели током дана, што доводи у питање колико су били искрени или тачни.
Прочитајте још:За њеним трбушњацима је полудео Инстаграм: Њена тајна лежи у „малом” трикуБрзи тест од 30 секунди показује да ли би требало да држите дијету
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА