Најновије

ХИТЛЕР ЈЕ ЖИВ: Налази се у Косовској Митровици и мрзи Србе! (ФОТО)

Косовска Митровица је временом постала синоним за невоље, град у којем узавреле међунационалне тензије и политичка стабилност често достигну тачку кључања. На све то додајте Хитлеровог двојника који се, без икаквих последица, весело дружи са међународним мировним снагама.
Адолф Хитлер (фото: Јутјуб)

Адолф Хитлер (фото: Јутјуб)

"Косовска реинкарнација Адолфа Хитлера", како сам за себе каже, дефинитивно изгледа онако како се представља. Емин Ђиновци је 55-годишњак, пензионер и Хитлер у најам. Он са собом носа "хитлеровске џиџабиџе", разне сувенире као што су рајхсмарке или беџеви и огрлице са кукастим крстовима, као и примерак Мајн Кампфа. И до сада није имао никаквих проблема због тога. "Људи ме зову Хитлер још од војничких дана", каже док показује фотографију у белој униформи. "Кажу да много личим на њега, за разлику од Енглеза који га је играо на филму", додаје, мислећи на Чарлија Чаплина у Великом диктатору. Пружа визит-карту са све кукастим крстом, напомињући да га људи често зову на фотографисање или разне догађаје, чак и венчања и сахране, на које одлази приватно, али и професионално. - На сахране идем као Хитлер. То понекад има нежељени ефекат, јер људи који су дошли да одају пошту покојнику желе да застану и попричају са мном, каже. Мада има и оних који сматрају да би косовско друштво требало да се запита како овај човек може без икаквих последица да зарађује новац на овај начин – иако би га вероватно у било којој земљи на свету ухапсили у овом издању – локалци га отписују као чудака, па и срећковића. Ако га питате зашто се проналази у лику Хитлера он каже: - Па то је лако. Проналазим се у лику Хитлера зато што се борио против мог непријатеља. Непријатељ мог непријатеља је мој пријатељ, одговара задовољно, очигледно несвестан тежине коју таква изјава са собом носи. На питање ко су му непријатељи, комунисти, још неко? - Да. Срби, одговара не баш сасвим прецизно али прилично отворено. Ђиновци се доселио на Косово почетком 1998. године из Немачке (од свих земаља) како би се придружио борби косовских Албанаца за отцепљење од Србије. Породица је дошла касније. Од тада је у Немачкој био само једном, на операцији због вишеструких рана које је задобио током сукоба. - Када сам ишао на операцију у Немачку, био сам приморан да делимично пустим бркове. Доктори би улазили у моју собу да ме виде и загледају. Схвативши да се у сличности са Хитлером крије могућност добре зараде, Ђиновци је ускоро почео да наплаћује сликање. - Добијам 20 до 80 евра по фотографији. Понекад узмем и до 200 евра по дану, ако је у току неки догађај или ако има странаца, објашњава он. - Ја нисам диктатор као он, али имам финансијске користи од тога што личим на њега, каже. Ђиновци живи у јужном делу Косовске Митровице са женом и петоро ћерки, које у школи зову "Хитлерова деца". Тврди да оне због тога немају проблема. - Идем на родитељске састанке овакав, а осталим родитељима не смета. Сваки пут кад треба да покупим девојке у школи, окруже ме деца и желе да причају са мном, објашњава ми. Иде ли на северну страну, где живи српско становништво Косовске Митровице? -Да пођем тамо, морао бих да понесем пиштољ, одговара без много размишљања.
Прочитајте још:СРАМНА ПРОШЛОСТ: Католичка црква је чувала ову морбидну тајну стотинама година (ФОТО, ВИДЕО)МИСТЕРИЈА НОВЧАНИЦЕ ОД СТО ДИНАРА: Да ли сте знали шта значи ова формула?
Извор: vice.com  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА