Најновије

ПИСМО ОЦА СИНУ: Ово је једини разлог због кога би требало да се жениш

Ово је писмо једног оца који је свом сину на генијалан начин објаснио једини прави разлог зашто би се требао оженити када одрасте.
Илустрација (фото: Pixabay)

Илустрација (фото: Pixabay)

“Драги сине, чини се као си јуче какио у пелену, а данас смо већ дошли до тога да причамо о сексу. Ипак, пре него што се бацимо на тему секса, желео бих да ти објасним неке ствари о браку. Тачније, желим да ти откријем једини добар разлог због којег би требало да се ожениш, а који ће ти помоћи да схватиш сва остала подручја па и секс. Вероватно ћеш једног дана пожелети да се ожениш, а лако би се могло догодити да то учиниш из погрешних разлога. Један од њих је свакако и идеја о томе да ће те брак усрећити. Никада немој то радити јер то је сигуран пут према разводу. Постоје дивни бракови, а они опстају из једног јединог разлога, а то је уједно и једини разлог зашто би неко и требало да се ожени: свакодневно и међусобно жртвовање властитог ега. Ја его доживљавам као део који штити моје срце. Сви смо ми рођени с добрим срцем, само што је оно понекад у опасности када нам се, на пример, неко руга и тада осетимо потребу да га заштитимо. Како старимо, наш ум ствара “штит” око нашег срца како би нас поштедео свих негативних утицаја. То је сасвим нормално и догађа се свима. Када смо млађи, тај мост служи да се одбранимо од нежељених гостију у нашим срцима. С временом ипак схватимо да је напад најбоља обрана. Почињемо да нападамо друге, постајемо груби, а заправо се бранимо од тога да нас неко не повреди. Понекад је то кључно за преживљавање у окрутном свету, али у већини случајева ипак није. Тако се бране сви – и мушкарци и жене. Оружја се малкице разликују, али је поента једнака – бојимо се да нас неко неће заволети и на тај се начин бранимо од патње. И ту се јављају потенцијални проблеми у браку. Ако мислиш да је твој его битан за опстанак у браку, гадно се вараш. Прави мушкарац зна када треба да смањи брзину и остави его по страни. Иста ствар важи и за жене. Дакле, која је тајна срећног брака? Удати се или оженити за некога ко улази у брак из тог истог разлога. Укратко, ожени ону која је спремна да крене у луду авантуру са свим успонима и падовима које ће савладати са тобом. И само, једино и искључиво с тобом. Ја сам своје рекао. Taта"
Прочитајте још:ХИТЛЕР ЈЕ ЖИВ: Налази се у Косовској Митровици и мрзи Србе! (ФОТО)Напунио је кока-колу гасом, а оно што је добио било је спектакуларно (ВИДЕО)
Извор: superzena.b92.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА