Најновије

СВЕ ТИ ЈЕ ОПРОШТЕНО, САМО СЕ ВРАТИ: Избори се ближе, ко би са ким?

Обриси савеза за будуће покрајинске изборе у Војводини већ се назиру, а извесно је да највећи коалициони потенцијал засада имају напредњаци.
Ко ће са ким? (Фото: ЈуТјуб)

Ко ће са ким? (Фото: ЈуТјуб)

Они би поред традиционалних партнера (Покрет социјалиста, Нова Србија, СПО...) могли на листу да приме и СНП Ненада Поповића, али и ПУПС. Лако може да се деси да Расим Љајић и његов СДПС, који су на претходне војвођанске изборе изашли са социјалистима, склопе савез са Борисом Тадићем (СДС) и Ненадом Чанком (ЛСВ) који су расположени да га позову у коалицију. У њиховом блоку могао би да буде и Душан Петровић и његова Заједно за Србију, али на ту странку рачуна и ДС. Пајтићеве демократе, према тренутној "подели карата", могу да рачунају на предизборно партнерство са Новом странком Зорана Живковића, а подржаће их и локални политички лидери Верољуб Стевановић и Бошко Ничић. Још се не зна да ли ће се ЛДП удомити у неку од ових коалиција. Они, према нашим информацијама, убрзано шаљу сигнале, пре свега демократама, да би радо са њима у трку. Али, покушавају да направе и савез са Чанком. - У контактима смо са многим странкама, али договори о евентуалним коалицијама још нису почели - каже нам Јован Најденов, портпарол ЛДП. Социјалисти планирају да на изборима наступе у стандардној коалицији са ПУПС и ЈС, али би пензионери могли да покваре ту рачуницу. Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, каже да не зна да ли ће коалиција остати на окупу и шта ће одлучити пензионери: - Сигурно је да ћемо ми ићи са социјалистима, јер се показалао да је то екипа која добија. На сваким изборима добијамо више гласова него на претходним и не планирамо да мењамо тим. На "националној" страни политичког спектра ситуација је јаснија: радикали ће наступити самостално, а ДСС и Двери изаћи ће на изборе у оквиру "патриотског блока".
Прочитајте још:Стефановић осуо по Дачићу: И Дачић и Пајтић говоре исто!Шешељ: Праве податке има Вучић (ВИДЕО)НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Дачић тврди да је причао са Бананом о женама и љубавним темама
Извор: Новости  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА