Најновије

Три величанствене ствари које ће се догодити вашем организму ако престанете да пијете газиране сокове

Велике светске корпорације улажу гомилу новца како би позитивно оглашавали газирана пића, а неретко то чине тако да пронађу стручњаке које јако добро плате па нас онда они уверавају да наши проблеми нису у вези са пићима или исхраном већ само због тога што не вежбамо довољно.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Међутим, чињеница је да су газирана пића пуна шећера и да опште гледано негативно утичу на наш организам, уништавају зубе и глеђ, здравље наших виталних органа те узрок су дебљања. Због тога су уредници “Eat This, Not That!” анализирали бројна независна истраживања спроведена протеклих година и направили листу од три заиста занимљиве ствари које ће се нашем телу догодити ако престанете са конзумирањем газираних пића. Осим што ћете смањити уништавање вашег целог организма, могли бисте да изгубите који килограм и сачувате младолик изглед.

1. Бићете мање гладни

Без обзира што тврде произвођачи, сокови су неретко заслађени фркутозом кукурузног сирупа, а то ће вам сигурно узроковати повећање телесне тежине. – Наша тела су еволуцијски развијена тако да очекују унос велике количине калорија кад конзумирамо нешто веома слатко, а вештачки заслађивачи су 400 до 8 хиљада пута слађи од шећера па и наш организам очекује већи унос хране, што изазива осећај глади!”, објаснила је стручњакиња Изабел Смит.

2. Изгледаћете млађе

Данас људи све више троше новац на креме за спречавање настајања бора те сличне анти-агинг препарате како би остали младолики. Но, када би из своје исхране избацили слатке газиране сокове, сигурно би пуно мање улагали у такве козметичке препарате. Недавна студија објављена у “American Journal of Public Health” показала је како свакодневно конзумирање газираних сокова узрокује једнако одумирање станица коже, те њено старење као и пушење дуванских производа.

3. Смањићете количину скривених масноћа

Опасне масноће које се крију у неким свакодневним намирницама налазе се и у газираним соковима. Можда нећете бити свесни ризика одређених здравствених проблема који настају у вашем организму јер нећете видети промене на телу. Међутим, истраживање данских научника показало је какав заправо ефект газирани сокови имају на наше тело током одређеног пеирода. Испитаницима су дали да пију газиране сокове са шећером и млеко које има једнаки број калорија као и тај сок, затим дијетални сок и на крају воду које су исптаници конзумирали пола године. Укупна количина масноћа у организму остала је једнака у свим групама, али они који су пили заслађене газиране сокове доживели су драстични пораст штетних скривених масноћа које су се накупиле на јетри и другим органима.
Прочитајте још:Природни лек: Сок од купуса лечи дијабетесМешавином ова три састојка заштитићете се од рака!
Извор: Портал Око

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА