Најновије

ДА ЛИ ПРЕМИЈЕР ИПАК ОКЛЕВА: Вучић о изборима, али и о години успеха пред нама...

БEOГРAД - Избори су могућа опциjа, али jош ниjе донета коначна одлука, изjавио jе данас премиjер Србиjе Aлександар Вучић и подвукао да ванредни парламентарни избори не би били додатни трошак, а да се при одлуци о расписивању неће руководити страначким интересима.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић jе на конференциjи за новинаре рекао да звиждуци на утракмици ватерполо првенства нису разлог за расписивање избора, да су таква тумачења смешна, а као jедини разлог због коjег не би расписао изборе навео jе да би можда на кратко прекинули реформе. Oн jе рекао да jе потребно очување стабилности, мира и новог легитимитета владе, а да ће одлуку о томе да ли су нови избори потребни да би се то испунило донети и председник државе и Главни одбор СНС. Чека нас успешниjа година, лакша него претходне две У овоj години чека нас много рада, напора, тешких реформи, али буће то добра година, неупоредиво успешниjа и нешто лакша него претходне две, поручио jе Вучић. Битно jе да смо поставили темеље напретка српске економиjе, да смо ушли у период динамичног раста, а главни циљеви у 2016. су очување мира и стабилности у земљи и утицаj да тако буде и у региону и напредак економиjе, уз повећање инвестициjа. "Имамо не лаке односе у региону, не лаке односе у Eвропи, компликоване односе у свету, и Србиjа мора да сачува мир стабилност и да омогући услове за даљи развоj", рекао jе премиjер на конференциjи за новинаре и додао да jе ипак од кључног значаjа напредак економиjе. Наjавио jе да почетком марта у Београд долази потпредседеник Светске банке, тогом године и председник, а све у вези са реформом jавних предузећа, коjа подразумева Eлектропривреду, Путеве, Kоридоре, Железницу и Србиjагас. "Oни ту нису изванредно задовољни, али нису ни незадовољни" навео jе Вучић додаjући да jе уосталом Србиjа до сада приватизовала 83 од 100 предузећа предвиђених тим програмом.
Прочитајте још:ПОСТАЈЕМО ВОЈНА СИЛА: Руси нам дају хеликоптере, „ураган“, „смерч“ (ВИДЕО)ЗБОГОМ, И НЕ ВРАЋАЈ СЕ: Шта је Дачић поручио Котромановићу
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА