Најновије

Кирби: Никоме не треба оружје, али Србија има право да реагује како мисли да треба!

БЕОГРАД - Никоме у региону није неопходно велико оружје. Убеђен сам да новац може много боље да се потроши на друге ствари. Верујем да су и у Хрватској, такође, свесни својих економских лимита. Желимо да постоје мир и добри односе међу суседима на Балкану. Сарађујемо са Србијом и Хрватском, и свим осталима како би се то и остварило.
Кирби - одлазећи амерички амбасадор (Фото: ЈуТјуб)

Кирби - одлазећи амерички амбасадор (Фото: ЈуТјуб)

Овако амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби, за "Новости", коментарише најаву Загреба да ће куповати америчко офанзивно оружје, и реакцију Београда - да ће у том случају набавити руско одбрамбено наоружање. - Србија има право да купује оно што мисли да треба. Имамо добру сарадњу са вашом војском, видео сам премијера јуче, видећу га и следеће недеље. Србија треба да уради оно што мисли да је најбоље за њу. У Амбасади САД наглашавају да су поносни на снажно и растуће војно партнерство са Србијом, као и да као суверена земља, Србија сама доноси одлуке о државама са којима сарађује. САД и Србија су током 2015. одржале више од 90 заједничких војних вежби, што је три пута више него што је Србија имала са било којим другим партнером, речено нам је у америчкој амбасади. Они најављују да ће број војних вежби Србије и САД и НАТО савезника бити још већи у 2016. Девенпорт: Сви хоћемо стабилност Битно је да сви уложе напор како би се наставио напредак у свим билатералним односима у региону и постигла већа стабилност у сарадњи - каже за "Новости" амбасадор ЕУ у Београду Мајкл Девенпорт, поводом најава да ће Србија затражити реакцију Брисела на наоружавање Хрватске.
Прочитајте још:СРС: Шешељ уништио новинарку Б92! (ВИДЕО)ОВАКО ИЗГЛЕДА НОВИ АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: Уместо Кирбија стиже „експерт за Русију“ (ФОТО)
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА