Најновије

АКО ПОСТОЈИ ЛЕДЕНИ ПАКАО - СТИЖЕ! Температура и до минус 20 степени!

У скоро свим деловима Србије снег ће до краја дана повремено падати, сем на северозападу Војводине где се очекује суво време, каже за "Блиц" хидрометеоролог Бранко Спаравало.
Зима (фото: Јутјуб принтскрин)

Зима (фото: Јутјуб принтскрин)

Како наводи у понедељак се снежне падавине очекују у већини крајева земље, осим на северу Војводине, где ће у послеподневним сатима доћи до разведравања. - На југу и истоку Србије снег престаје увече. Очекује се да ће након престанка падавина највише снега бити на Копаонику где ће бити преко 1м снега, док ће у појединим деловима централне и јужне Србије снежни покривач бити до 70цм - наводи Спаравало, додајући да ће висина снега у Београду бити од 5 до 10цм.
У Ивањици већ пало пола метра снега Снег који од јуче ујутро без престанка пада на подручју ивањичке општине достигао је висину преко пола метра што отежава саобраћај у том подручју. Кретање аутомобила је веома отежано јер на коловозима има утабаног снега и леда од 5 до 10 центиметара. Тренутно је непроходан путни правац Куманица-Беле воде-Одвраћеница, а огромним напором службе одржавања предузећа “Путеви” успевају да магистралне и регионалне правце одрже проходним.
Јаки јутарњи мразеви очекују се у уторак и среду, док ће у појединим деловима земље температура достићи -20 степени. - Велики минус се пре свега очекује у Сјеници где ће јутра бити најхладнија. У Београду и околини температура ће се кретати од -12 на ободу града, до -8 у центру - наводи Спаравало.
Прочитајте још: 
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА