Најновије

ЛСВ тражи војвођанску полицију; Стефановић: Биће само српске полиције!

Посланик Лиге социјалдемократа Војводине Дејан Чапо рекао је да ће гласање ове посланичке групе о Предлогу закона о полицији зависити од тога да ли ће бити прихваћен њихов амандаман о формирању војвођанске полиције.
Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

- Ми инсистирамо да се формира нова организациона јединица за територију Војводине, у оквиру Дирекције полиције. Седиште овог секретаријата било би у Новом Саду, а секретара би би на предлог Покрајинске владе именовао министар унутрашњих послова – рекао је Чапо. Он је нагласио да Војводина мора да има своју полицију, имајући у води њену млтиетничност и вишејезичност. Чапо је подсетио и да је Покрајински СУП укинуо још Слободан Милошевић 1989. године. Посланик ЛСВ Дејан Чапо рекао је да жеља те странке није стварање парарелних снага, већ само посебне организационе јединице за Војводину, наводећи да је безбедност у том делу Србије, док је постојала војвођанска полиција, била на високом нивоу. Предлог ЛСВ је да седиште те јединице буде у Новом Саду, а да је води секретар кога на предлог покрајинске владе именује министар унутрашњих послова. - Ми ћемо се за војвођанаску полицију изборити кад-тад - рекао је Чапо.

Стефановић: Биће само српске полиције!

Министар унутрашњих послова небојша Стефановић одгворио му је да се нада да "никакве војвођанске полиције никад неће бити". - Биће српске полиције, јер је то једна полиција ове земље – рекао је Стефановић, праћен аплаузом посланика СНС. Он је додао да би увођење покрајинског секретаријата, чијег би секретара предлагала покрајинска влада, срушило концепт каријерног напредовања, што је, како каже, најважнија новина овог закона. - Читав концепт је концепт каријерног напредовања, а тога нема ако политичко тело предлаже неко именовање. То прекида систем каријерног напредовања – каже Стефановић. У Скупштини Србије почела је јутрос обједињена расправа о предлозима закона о полицији, о јавном реду и миру и о јавном окупљању. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да предлог новог закона о полицији има за циљ ефикаснији и професионалнији рад полиције.
Прочитајте још:Вилијем Енгдал: Морално поштење Срба може да створи чудаИЗБОРНА ЕНИГМА: Дачић и Љајић као трик-играчиДа ли је могуће савезништво са Русијом по израелском рецепту?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА