Најновије

Стефановић: Предлог закона о полицији веома лош

БEOГРAД - Лидер Левице Србиjе Борислав Стефановић изjавио jе данас да Предлог закона о полициjи ниjе добар зато што ни на коjи начин не побољшава материjални положаj припадника полициjе, као и због тога што jе унутрашња контрола и даље подређена министру унутрашњих послова.
Борислав Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Борислав Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

"Левица Србиjе сматра да закон о полициjи никако ниjе добар, као и закон о заштити jавног реда и мира и у том смислу смо предали одређене амандмане коjи онемогућаваjу лоше деjство ових предлога закона", рекао jе Стефановић новинарима у парламенту. Kада jе реч о Предлогу закона о полициjи, он ни на коjи начин не побољшава катастрофално лош материjални положаj припадника полициjе, каже Стефановић и додаjе да jе према том предлогу, унутрашња контрола министарства унутрашњих послова и даље подређена министру унутрашњих послова. "Mи смо тражили амандманом да унутрашња контрола у MУП-у буде потпуно независна у односу на министре и да нормално слободно да ради. Aко остане као што jе сада предлог др Стефановића, он ће имати контролу над свим унутрашњим процесима", истакао jе он. Tакође, Левица Србиjе тражи да командни кадар у полициjи мора да има завршену или полициjску академиjу или правни факултет, а не да људи коjи су менаџери хотелиjерства И туризма управљаjу српском полициjом у оперативном смислу. "Што се тиче закона о jавном реду и миру, за нас jе недопустива одредба коjа каже да jе увреда службеног лица кажњива са 150.000 динара зато што ниjе jасно дефинисано на коjе лице се мисли", обjаснио jе лидер Левице. Стефановић каже да би се кроз злоупотребу на коjу jе, како тврди, власт спремна, могло доћи у ситуациjу да нешто што се каже лоше jавно о неком државном функционеру или службеном лицу, на пример у полициjи, може бити санкционисано са високим новчаним казнама. "Tо jе недопустиво и Левица Србиjе тражи да се таj део избаци из предлога закона", закључио jе Стефановић.
Прочитајте још:ЕВО ПРВЕ КОАЛИЦИЈЕ: Тадић, Чеда и Чанак иду заједно на избореИЗБОРНА ЕНИГМА: Дачић и Љајић као трик-играчи
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА