Најновије

Ево шта је Шешељ поручио напредњацима у вези избора!

БEOГРAД - Редовни локални и покраjински и наjављени републички парламентарни избори у Србиjи налажу да се преиспита питање медиjске заступљености свих странака учесника, изjавио jе данас лидер СРС Воjислав Шешељ и оценио да би на изборе свака странка требало да иде самостално, а не у коалициjи.
Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

За СРС jе jедино морално да странке самостално изађу на изборе, jер jе то, како наводи Шешељ, у складу са изборним законом коjи jе прописао цензус за улазак у Народну скупштину. "Позивамо и сада владаjућу СНС да престане да са собом "шлепа" маргиналане странке и да у парламент убацуjу странке за коjе ни наjближи сродници њихових лидера не би гласали", рекао jе Шешељ на конференциjи за новинаре. У томсмислу, додао jе, државна телевизиjа треба да буде апсолутно неутрална у односу на све политичке партиjе и свима чиjе листе буду проглашене мора обезбедити исте услове за представљање у кампањи. "Пошто су све политичке партиjе, осим владаjућих, у веома тешкоj финансиjскоj ситуациjи, СРС захтева да се постигне договор да свака политичка партиjа чиjа листа буде проглашена, добиjе на државноj телевизиjи, односно jавном сервису одређени броj минута за емитовање пропагандних спотова бесплатно", навео jе Шешељ. Tакође, СРС захтева да приватне телевизиjе са националном фреквенциjом добиjу одређене задатке у страначком представљању да мораjу бити равноправне према свим странкама. "Захтевамо да се цене политичке пропаганде на тим телевизиjама ограниче, да се постигне договор, консензус и правна обавеза свим телевизиjама са националном фреквенциjом да њихове цене не могу прећи одређен лимит", рекао jе Шешељ. Kоментаришући пресуду Oливеру Ивановићу, Шешељ jе оценио да та пресуда има "изразито антисрпски карактер", те да jу jе донео потпуно нелегални суд.
Прочитајте још:Нема даље: Ово је нова ода Вучићу (ВИДЕО)ЂУРИЋ ПРОТИВ ТАХИРИЈЕВЕ: Избори (не)ће бити на Космету!?
"Немамо ми ништа лепо да кажемо о политичком ангажману и идеолошком усмерењу Oливера Ивановића, али не можемо да прихватимо да се било коjи Србин осуђуjе без доказане кривице", рекао jе Шешељ. Упитан какав резултат очекуjе на изборима, рекао jе да jе став СРС да озбиљне шансе за улазак у парламент имаjу СРС, СНС и демократе, имаjући у виду захтев радикала да нико са собом не "шлепа мале, маргиналне странке". "Aли, пошто очекуjемо да ће и напредњаци и демократе опет да са собом шлепаjу такве странке, опет ћемо имати у скупштини jедну, са аспекта основних принципа парламентарне демократиjе неприродну ситуациjу", оценио jе Шешељ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА