Најновије

КИРБИ: Честитам Србији на односу према мигрантима

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, примио је јуче у опроштајну посету Мајкла Кирбија, амбасадора Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.
Мајкл Кирби (Фото: Јутјуб)

Мајкл Кирби (Фото: Јутјуб)

Кирби, који је више од три године провео на месту америчког амбасадора у Београду, претходно је најавио да 29. јануара одлази из Србије. Током разговора амбасадор САД Мајкл Кирби честитао је Вулину на резултатима који су постигнути кроз реформске промене у Републици Србији, а посебно на смањењу сиве економије и сузбијању рада на црно. Такође, амбасадор је похвалио начин на који се Влада Србије односи према мигрантима, као и мере које је увела у циљу решавања мигрантске кризе. - Захваљујем амбасадору Кирбију за све донације САД међународним организацијама у Србији за помоћ мигрантима, као и на личном доприносу у унапређењу односа између наших земаља - поручио је Вулин. Кирби је за амбасадора САД у Републици Србији именован 19. септембра 2012, након службе на позицији првог заменика помоћника државног секретара у Бироу за конзуларне послове у Вашингтону. Пре службе у Вашингтону био је на месту амбасадора САД у Републици Молдавији. Иначе, амбасадор Кирби има богато тридесетдвогодишње радно искуство у Стејт департменту, а пре доласка у Србију обављао је значајне функције у америчким дипломатским мисијама у Молдавији, Јужној Кореји, Немачкој, Данској, Танзанији и Гвајани. Као дете дипломате, Кирби је провео детињство у разним земљама широм света, међу којима су и Хонгконг и Либија. Дипломирао је историју на Универзитету у Пенсилванији, међу најбољима у класи, а студирао је историју и биологију на Универзитету Северна Каролина у Чепел Хилу.
Прочитајте још:СРАМОТА ШТА СРБИЈА СЕБИ ДОЗВОЉАВА: Погледајте шта у Резолуцији ЕП пише о војној сарадњи Русије и Србије!ПУКЛА ТИКВА: Пајтић неће на изборе с Тадићем и Чедом!Британски амбасадор: Ситуациjа на Kосову jе веома опасна
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА